Merzifon 3. Kitap Fuarı Açıldı

Merzifon Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 3. Merzifon Kitap Fuarı başladı.

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Kapalı Fuar Alanı'nda "Kitap herkesi buluşturur" sloganıyla düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, kitabın her insanın ufkunu genişlettiğini söyledi.

Bölgenin en büyük, keyifli, anlamlı geleneksel kitap fuarında bir araya geldiklerini dile getiren Tuncer, "Kitap çok farklı bir unsur. Kitap sizi sevdiğinizle, istediğinizle buluşturuyor. Kitap bizlere iyi insan olmayı, iyi yönetici, devlet adamı olmayı öğretiyor." dedi.

Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale de kitap fuarlarının vatandaşları okumaya teşvik ettiğini belirterek, "Fuar, Merzifon ve çevresinin kitapla anılmasını sağlayacaktır. Geçmişi ve geleceği çok güzel olan Merzifon, kültürle, sanatla, kitapla anılıyor. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ise ilçenin artık bir fuarlar kenti haline geldiğini ifade etti.

Merzifon'da yazar ve katılımcı sayısı bakımından en büyük kitap fuarının gerçekleştirildiğini anlatan Kargı, şunları kaydetti:

"Yaptığımız bütün etkinliklerin merkezinde insan var. Eğitime, okumaya yönelik yaptığımız çalışmalar takdir görüyor. Bizim eskisinden daha fazla beraber olmaya ihtiyacımız var. Bu fuar da herkesi buluşturdu. Çok zor bir dönemde en doğru çalışmaya imza attık. Toplumun her kesimine hitap eden fuarımız Karadeniz'e hitap ediyor."

Fuarın açılışına CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Merzifon Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özkan Edip Akgülay ve vatandaşlar katıldı.

8 Nisan'a kadar açık kalacak kitap fuarına 115 yayınevinin katılıyor.

50 kültürel etkinliğin düzenleneceği fuarda 100 yazarın da okurlarıyla buluşması planlanıyor.

Kaynak: AA