Kriminal Polis Laboratuvarı Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı hizmet binasının temeli atıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı hizmet binasının Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi'ndeki temel atma törenine, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile çok sayıda emniyet personeli katıldı.

Törende konuşan Antalya Valisi Karaloğlu, kriminal laboratuvarın Antalya ve böle illeri için önemli bir kamu hizmeti yapacağını kaydetti.

Suçu delillendirmek için teknolojinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, "Teknolojiyi kullanacak alt yapıya ve yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız var. Yeni laboratuvar suç işleyenlerin yakalanması için, delillendirmenin hızlandırılmasına ve adaletin tecelli etmesine önemli katkılar sunacaktır. Antalya Emniyet Müdürlüğü diğer hizmet binalarının yenilenmesi noktasına önemli çalışmalar yapıyor. Bu anlamda emniyete teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Emniyet Müdürü Uzunkaya ise, mevcut kriminal polis laboratuvarı hizmet binasının fizik şartlarının yetersiz olduğunu ve hızla artan iş yükünü karşılayamadığını ifade etti.

Uzunkaya, yeni yapılacak laboratuvarın 4 katlı olacağını ve içerisinde 137 odanın bulunacağını anlatarak 2018 yılı sonunda hizmete sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kriminal Polis Laboratuvarı, adaletin hızlı ve doğru bir şekilde tecelli etmesi, hak kayıplarının ve vatandaş mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla çalışan kritik öneme sahip kurumlardan olduğuna dikkat çeken Uzunkaya, Antalya, Burdur, Denizli ve Isparta illerine hizmet verecek laboratuvarda en modern cihaz ve teknikler ile uzmanlık raporları düzenleneceğini vurguladı.

İl Müftüsü Osman Artan'ın yaptığı dua ile yeni hizmet binasının temeli atıldı.

Kaynak: AA