Kırşehir'de Kitap Okuma Etkinliği

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kırşehir Şubesi tarafından, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla açık alanda kitap okuma etkinliği düzenledi.

Ahi Meydanı'nda bir araya gelen her yaştan çok sayıda vatandaş bir saat boyunca kitap okudu.

Türkiye Gençlik Vakfı Kırşehir Şube Başkanı Sergen Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, kitap okuma alışkanlığı konusunda Kırşehir'de dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Teknolojinin geldiği seviyeye rağmen kitaplar kendini geliştirmek isteyenlerin vazgeçilmez hazineleri olduğunu, bu hazineye erişim sunan kütüphanelerin uğrak mekanlar haline getirilmesi gerektiğini aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"İlk ayeti 'Oku' emri ile başlayan bir ümmetin gençliği, Türkiye'nin gençliği olarak okuma alışkanlığına dikkat çekmek üzere buradayız. Kitap bazen bugüne, bazen geçmişe, bazen bir yabancıya bazen de kendimize ışık tutmaktır. Kitap bu bakımdan birçok aleme uzanan fiziki boyutuyla da küçük bir nesnedir.

Merak ve ilgi duygusuyla sarıldığımız, bilgi edindiğimiz ve düşünce dünyamıza bir tuğla daha eklediğimiz kitap ve kitap okuma eylemi onun için ciddi bir iştir. Tüm vakıf gönüllülerimizle ülkemizin tüm kentlerinde aynı anda gerçekleştirdiğimiz bu hareketle kitap okuyoruz. Ayrıca vakfımızda bu sene uygulamaya başladığımız 'Kitap Kurdu' projesi ile tüm ortaokul öğrencilerinin katılımına açık kitap okuma ve tahlil yarışması düzenleyeceğiz."

Kaynak: AA