Kadınların Kurduğu Tiyatro Topluluğu Bergamalıların Gönlünü Fethetti

İZMİR – Biletleri günler öncesinde tükenen ve Bergama Kültür Merkezinde Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen “Baba Ben Geldim” adlı oyun büyük beğeni kazandı. Sahnelenen oyunu Bergamalı kadınlar da seyretti.

Kadınların Kurduğu Tiyatro Topluluğu Bergamalıların Gönlünü Fethetti
İçel Arslanköy’de kadınların yaşadıkları sorunları tüm dünyaya göstermek ve seslerini duyurabilmek için 2001 yılında Ümmiye Koçak tarafından kurulan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, “Baba Ben Geldim” adlı oyunuyla Bergamalıların gönüllerini fethetti. Biletleri günler öncesinde tükenen ve Bergama Kültür Merkezinde sahnelenen oyun, büyük beğeni kazandı.

Bugüne kadar 15 tiyatro oyunu yazan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun kurucusu, yazar ve yönetmen Ümmiye Koçak, oyun sonunda Bergama’da Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ve Yerlitahtacı’da Bergama Tulum Peyniri yapmayı öğrenen köy kadınlarını ziyaret ettiklerini anlattı.

Hayata geçirilen Geleneksel Bergama Tulum Peyniri Projesi’ni çok beğendiğini söyleyen Koçak, Yerlitahtacı kadınlarını da sahneye davet etti.
Kaynak: İHA