Foça'da 'Yenilenebilir Enerji' Semineri

İZMİR –İzmir’in Foça ilçesinde “Türkiye’de Yenilenebilir Enerji” konulu seminer düzenlendi.

Foça'da 'Yenilenebilir Enerji' Semineri
Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Foça Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çevreci Enerji Derneği’nin birlikte organize ettiği, Foça Kaymakamı Ali Çetin’in de onur konuğu olarak katıldığı “Türkiye’de Yenilenebilir Enerji” konulu seminer gerçekleştirildi.

Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümü öğrencilerinin ilgiyle dinlediği etkinlikte; Çevreci Enerji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Şallı, Türkiye’de yenilenebilir enerji potansiyeli, mevcut kurulu güç bilgileri ve yenilenebilir enerji kullanımının ülkemizin enerji bağımsızlığı ve dünyamızın iklim değişikliği ile mücadelesinde ki önemli etkileri hakkında bilgiler verdi. Şallı, çatı üstü kurulan güneş enerji santralleri ile vatandaşların hem kendi elektriklerini üretebileceklerini hem de tüketmedikleri kısmı satarak gelir elde edebileceğini söyledi.

Şallı, özellikle Foça gibi hem turizmin hem de hayvancılık faaliyetlerinin yapıldığı bölgelerde biyogaz tesislerinin çevrenin temizlenmesi, elektrik üretilmesi ve sistemden çıkan mikropsuz gübrenin tarımdan kullanılması ile bölgeye değer katacağını ifade etti.

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar da, yenilenebilir enerji etkinliklerinin devam edeceğini bir sonra etkinliğin çevre gezisi yapılarak bir rüzgar enerji santralinin öğrencilere tanıtılacağını bildirdi.
Kaynak: İHA