En Modern İHL

Ordu’nun Kumru ilçesinde inşa edilen İmam Hatip Lisesi(İHL), Türkiye genelindeki İHL’ler arasında modern görümüyle dikkat çekiyor.

En Modern İHL
11 milyon liraya inşa edilerek içinde bulunduğumuz eğitim ve öğretim döneminde öğrenci alımı yaparak 32 derslik olarak faaliyete giren Kumru İmam-Hatip Lisesi, modernizasyonu ve konforu ile yeni nesil okullar arasında parmakla gösteriliyor. Mevcut müfredatın yanı sıra fen ve sosyal bilimler programı uygulanan okulda çok amaçlı salonlar, akustik müzik ve resim atölyeleri, branş laboratuvar sınıfları, dil sınıfları, uygulama mescitleri, 200 kişilik pansiyonu, 500 kişilik konferans salonu, spor salonu, yüzme havuzu bulunuyor.

Kumru Belediye Başkanı Murat G. Hatipoğlu, Kumru Fen ve Sosyal Bilimler Programlı İmam-Hatip Lisesinin diğer örneklerine göre nadir örneği olan bir proje olduğunu söyledi.

Başkan Hatipoğlu, “Ülkemizde nadir örneği bulunan İmam-Hatip Okulu Kompleksi eğitim alanında ilçemizin en büyük kazanımlarından birisidir. 11 milyon liralık bir ihale bedeli ile gerçekleştirilen, kendisi de Kumru İmam-Hatip mezunu olan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı’nın özel takip ve gayretleri ile yapımı tamamlanan, projesi ve ulaşım yolu Kumru Belediyemizce oluşturulan okulumuz ilçemize ve bölgemize hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: İHA