Diyarbakır İlçelerine Kapalı Duraklar Yerleştiriliyor

Diyarbakır ve ilçelerinde vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden sorunsuz şekilde faydalanması için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ergani, Çermik, Çüngüş, Dicle, Hani, Kocaköy ve Eğil ilçelerini Diyarbakır’a bağlayan yol güzergahlarına 80 adet kapalı durak yerleştirdi.

Diyarbakır İlçelerine Kapalı Duraklar Yerleştiriliyor
Toplu taşıma alanında kent merkezi ve ilçelerde çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların toplu taşıma aracı beklerken olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için ilçeleri kent merkezine bağlayan yol güzergahlarına kapalı durak yerleştiriyor. Ekipler, şuana kadar Ergani, Çermik, Çüngüş, Dicle, Hani, Kocaköy ve Eğil ilçelerini Diyarbakır’a bağlayan yol güzergahlarına 80 adet kapalı durak yerleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Diyarbakır - Ergani karayoluna 22, Diyarbakır - Çermik 15, Diyarbakır - Dicle 17, Diyarbakır - Hani 12, Diyarbakır - Kocaköy 8, Diyarbakır - Çüngüş 3 ve Diyarbakır - Eğil karayoluna 3 adet olmak üzere şu ana kadar toplam 80 adet kapalı durak yerleştirdi. Kapalı durakların yerleştirilmesiyle toplu taşıma aracı bekleyen vatandaşlar, olumsuz hava koşullarından etkilenmeyecek.

160 kapalı durak daha yerleştirilecek

İlk etapta 7 ilçeye 80 adet kapalı durak yerleştiren Büyükşehir Belediyesi, yaptığı saha çalışması sonucunda diğer ilçelerde tespit edilen alanlara da 160 adet kapalı durak yerleştirecek. Durak yerleştirme çalışmaları dışında ekipler, araç trafiğinin sorunsuz bir şekilde seyretmesi için yol güzergahları üzerinde yer alan yerleşim yerlerini gösteren bozuk tabelaları da onarıyor.
Kaynak: İHA