Çeşmeli Öğrenciler, İsveç'te Çeşme'yi Tanıtacak

İzmir’in Çeşme ilçesinde, Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören 10 ve 11. sınıftaki 24 kız öğrenci, İsveç’e staja gidiyor.

Çeşmeli Öğrenciler, İsveç'te Çeşme'yi Tanıtacak
1 Nisan tarihinde İsveç’e hareket edecek olan öğrenciler, Okul Müdürü Nazmi Cankurtaran, Çocuk Gelişi Alan Öğretmenleri İlke Çalı ve Gülsüm Sarısaç İngilizce Öğretmeni Atilla Erdem ile birlikte, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü’yü ziyaret ederek, İsveç’teki staj hakkında bilgi verdiler.

"İsveç’te hem okulumuzu, hem de Çeşme’yi tanıtacağız"

1-13 Nisan ve 22 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasında, iki grup halinde gerçekleştirilecek olan İsveç stajı hakkında bilgi veren Okul Müdürü Nazmi Cankurtaran, geçen yıldan başlayan bir projeleri olduğunu belirterek, "Amaç, Çocuk Gelişimi, Anasınıfı, Matematik ve Fen Bilgisi alanlarında, eğitim yöntemleri konusunda çalışmak, bu konuda tecrübe sahibi olmak, İsveç’te yapılan eğitimi incelemek. Öğrencilerimiz, Stockholm’da iki Ana Okulu’nda staj yapacaklar. İki grup halinde, toplam 24 öğrencimiz gidecek. 12 öğrencimizle birlikte, 1 Nisan Pazar günü yola çıkılacak. İsveç’te hem okulumuzu, hem de Çeşme’yi tanıtacağız. Öğrencilerimiz, yabancı ülke kültürünü görmüş olacaklar. Öğrencilerimizi gönüllü olanlardan seçtik" diye anlattı.

Dalgıç, başarılar diledi

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, öğrencilere başarılar dileyerek, "Hepinizin okulunuzu ve Çeşme’yi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyoruz" dedi.

Başkan Dalgıç, Okul Müdürü, öğretmenler ve öğrencilerle bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

İsveç’e staja gidecek olan öğrencilere ise, "Geçen yıldan beri var olan bir proje. 1 Nisan Pazar günü İsveç’e gideceğiz. Anasınıflarında Fen ve Matematik dersleri üzerine 13 gün staj yapacağız. Biz birinci gruptayız. İkinci grup arkadaşlarımız da 22 Nisan’da gidecekler. Heyecanlıyız. Yurt dışında yapacağımız stajın bizler için faydalı olacağını düşünüyoruz" diyerek duygularını ifade etti.

Kaynak: İHA