Bilgievleri Öğrencileri, Yavuz Bahadıroğlu İle Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik faaliyet gösteren Bilgievleri’nin öğrencileri, Tarih Yazarı Yavuz Bahadıroğlu ile buluştu.

Bilgievleri Öğrencileri, Yavuz Bahadıroğlu İle Buluştu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Bilgievleri öğrencileri, Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşide Tarih Yazarı Yavuz Bahadıroğlu ile buluştu. Gerçekleşen söyleşiye öğrencilerin yanı sıra, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi ve öğrenci velileri katıldı.

Öğrencilere Çanakkale Zaferi ve gündem üzerinden önemli nasihatlerde bulunan Bahadıroğlu, “Bazıları gördüğüne inanır, bazıları ise hayallere inanır. Siz bol miktarda hayal eden olun, denemekten çekinmeyin. Merak etmeyi öğrenin, merak edin” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünde gençlere Çanakkale Savaşı’nı kısa hiksyelerle anlatan Bahadıroğlu, “250 bin şehit verdiğimiz Çanakkale’yi çok iyi anlamamız gerekiyor. Çanakkale’yi yani şehitlerimizi en iyi anlatan şair Mehmet Akif Ersoy’dur. Şehidi en iyi anlatan şiir ise Çanakkale Şehitleri şiiridir. Hele bir İstiklal Marşımız var ki bu mısraları yazabilmek için şairin yüreğinin yanması gerekir. Mehmet Akif yüreği yanan şairdir. Vatan gibi bir derdiniz olsun, aile gibi bir derdiniz olsun” diye konuştu.

Çanakkale Savaşı, ‘Geçeceğiz’ diyenlerle ‘Geçirtmeyeceğiz’ diyenlerin savaşıdır” diyen Yavuz Bahadıroğlu, “Savaşta Seyit Onbaşı’nın attığı bir top mermisi savaşın seyrini değiştirdi. Oradan kurtulmak isteyen gemiler Karanlık Limana girdi. Nusret Mayın Gemisi’nin döktüğü 26 mayının 26’sı da patladı. Halbu ki, o mayınları Çanakkaleli demirci ustaları baruttan yapıp cepheye teslim etmiş. Almanların son teknolojik mayınları patlamazken bu mayınlar topyekün patlamış. Cevat Paşa gülüyor ve diyor ki “Çanakkaleli denizci ustaları mayına döktükleri baruta besmele kattılar. Bismillah kattılar. Hayatınıza biraz besmele katın, güçlenirsiniz” ifadelerini kullandı.

Program, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi’nin Yazar Yavuz Bahadıroğlu’na katkılarından dolayı Kılavuz Gençlik Plaketi takdim etmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA