Başkan Remzi Aydın Açıklaması 'Kamyonlar Artık Kemerburgaz'a Girmeyecek'

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, kamyonların artık Kemerburgaz’ın içine girmeden Serdengeçti Caddesi’nden devam edeceğini söyledi.

Başkan Remzi Aydın Açıklaması 'Kamyonlar Artık Kemerburgaz'a Girmeyecek'
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın konuk olduğu bir programda sosyal medya üzerinden gelen soruları yanıtladı. Göktürk’teki kamyonların oluşturduğu rahatsızlığın sorulması üzerine Başkan Aydın, "Göktürk’te bir yer bulduk, kamyonlarla ilgili otopark oluşturacağız. Bir engel olmazsa yakında başlayacağız inşallah. Kemerburgaz’da kamyonların geçişi ile ilgili bir şikayet var orada. Kamyonlar Kemerburgaz merkezden geçiyor ve yoğun trafik oluşturuyor. İnşallah istasyon inşaatı yanından bir servis yolu açtıracağız ve kamyonlar artık Kemerburgaz’ın içine girmeden Serdengeçti Caddesi’nden devam edecekler. Vatandaşlarımızın biraz sabırlı olmalarını rica ediyorum” dedi.

Yapılacak düzenleme ile kamyonların Kemerburgaz’a girmeden devam edeceklerini belirten Başkan Aydın şu ifadeleri kullandı:

"Oradaki kavşak düzenlemesi farklı bir düzenleme, Kemerburgaz’da girişi-çıkışı düzenleyen bir şey. Cendere tarafından Kemerburgaz’a Göktürk tarafına giden kamyonların, yolun kapalı olmasından ve metro inşaatından dolayı Kemerburgaz’ın içerisinden gitmelerinden duyulan rahatsızlığı dile getiriyor vatandaş. Dolayısıyla istasyonun hemen yanından bir servis yolu açtıracağız, kamyonlar Kemerburgaz’ın içine girmeden devam edecekler.”

İslambey Sinekli Kemer durumundan kaynaklı imar sorunu hakkında da soruları yanıtlayan Başkan Remzi Aydın şu bilgileri verdi:

"Tarihi bir kemer olduğu için maalesef üzerinde yapılaşmaya izin verilemiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyemizle bunları konuştuk. Vatandaşlarımız mağdur olmasınlar, arazilerinin bedellerini vererek istimlak edelim ve mağduriyetten kurtaralım diye talepte bulunduk. Konuyu takip ediyoruz."
Kaynak: İHA