Başkan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 'Sıfır Atık Projesi' Toplantısına Katıldı

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen ’Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi düzenlenen toplantıya katıldı.

Başkan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 'Sıfır Atık Projesi' Toplantısına Katıldı
Sıfır Atık Projesi kapsamında, belediye başkanları ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya gelen Emine Erdoğan; "Gelin, bu meseleye sahip çıkalım, topyekÜn bir sistem kuralım. Atıkların hem çevreye zarar vermeden bertarafı hem de alternatif enerji kaynağı haline gelmesi bizim için bir yaşam modeli olmalıdır. Sistemin uygulanabilir ve sürdürülebilir olması, belediyelerin sürece aktif katılımıyla mümkün olabilir. Bakanlığımız bu yıl projeyi Ankara ilimizde hayata geçirmeyi hedefledi. Fakat bir yandan, yürüttüğümüz kampanya ile birlikte sıfır atık duyarlılığı yurt çapında hızla yayılıyor. Konunun Ankara sınırlarını çoktan aştığını söyleyebiliriz. Bu noktada tüm belediyelerimiz, ihtiyaca uygun alt yapı için şimdiden çalışmalara başlamalı" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise, "İlerleyen günlerde ilk etapta TBMM ve Başbakanlık’ta uygulamayı devam ettireceğiz. 2018 Yılı hedefimiz Ankara’daki kamu kurumları, hastaneler, okullar, yurtlar, alışveriş merkezleri ve havalimanı gibi yerlerde bu işi neticelendirmektir. Bu yılki hedeflerimizin başında Ankara’daki bin 500 kadar kurumda sıfır atık uygulamasına geçmek, ikinci etapta ise tüm Türkiye’de Ankara’da yapmış olduğumuz işin tekrarını da yapmak. İki yıl içinde bunu tamamlamak, sonra da 2023 yılına kadar tüm Türkiye’de sıfır atığa geçmek. Neticede inşallah dünyada bir ilk olup, Türkiye, Sıfır Atık Projesi’ne geçmiş olacak" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Belediye Başkanları katıldı.

(EFE)
Kaynak: İHA