Ailemle Oyuncağımı Tasarlıyorum Projesi

Samsun’un Alaçam ilçesinde anaokulu öğrencileri “Ailemle Oyuncağımı Tasarlıyorum Projesi” kapsamında oyuncaklarını kendileri tasarlıyor.

Ailemle Oyuncağımı Tasarlıyorum Projesi
Anaokulu kelebekler sınıfı öğrencileri etüt merkezinde başlatılan “Ailemle Oyuncağımı Tasarlıyorum Projesi” ile aileleriyle birlikte oyuncak yaparak neşeli dakikalar geçiriyorlar. Anaokulu müdürlüğü tarafından düzenlen etkinlikte projeye destek veren öğrenci velilerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural ve şube müdürleri tarafından teşekkür belgesi verildi.

Alaçam Anaokulu Müdürü Nagehan Çağlak Bay, "Ailemle Oyuncağımı Tasarlıyorum Projemiz ile çocuklarımız ve aileleri ile birlikte çok güzel zaman geçirdik. Çocuklarımızın teknolojiden biraz uzak kalmasının da amaçlandığı etkinliğimizde kağıt, karton, bez gibi malzemelerden oyuncaklar yaptık. Oyuncaklarını emek sarf ederek kendileri yaptıkları için ellerindeki imkanların da kıymetini bilecekleri kanısındayız. Bu projeyi elimizden geldiğince devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Projenin okuma, anlama ve anlatma bakımından çok önemli olduğunu dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Tural, "Öğrencilerin kendi yaptıkları oyuncakların ebeveynler tarafından oynanması onlar için ayrı bir zevk ve heyecan verici. Birlikte geçirdikleri zamanlar çocuklar için unutulmayacak anı olarak onların akıllarında kalacaktır. Bu yüzden burada yapılan tüm etkinlikler onlar için ayrı bir yer ve anlam taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA