Ahi Torunları Külliye'de Kitap Okuyor

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’nın Türkiye genelinde başlattığı okuma etkinliği kapsamında Ahi Evran’ın torunları Cumhuriyet Tarihinin ilk külliye projesi olan Ahi Külliyesinde okuma etkinliğine katıldı.

Ahi Torunları Külliye'de Kitap Okuyor
Etkinlik kapsamında konuşan TÜGVA Kırşehir Temsilcisi Sergen Özgemir, muhafazakarlar okumuyor algısını Ahi Evran’ın torunlarının kırdığını söyledi.



Özdemir, açıklamasında, "Kitap okuma haftası nedeniyle Türkiye genelinde etkinlik düzenlendi.

Türkiye Gençlik Vakfı olarak Kırşehir genelinde bizlerde okuma etkinliğini oluşturduk. Kitap okuma ve eğitim hususu üzerinde Türkiye Gençlik Vakfı çok fazla durmakta, geleceğin mimarları gençlerin eğitim seviyesinin yükseltilmesi açısından okuma eylemi çok önem arz etmekte bizlerde muhafazakar kesim olarak bu okuma etkinliğini yapıyoruz. Muhafazakar kesim okumaz deniyor ama onlar bilmiyorlar muhafazakar kesim her alan da kendini geliştirmiş okuma seviyesini de yükseltmiş bir kesimdir. Bizler de bu nedenle okuyoruz" dedi.

Okuma etkinliğine katılan vatandaşlar ise okuma etkinliğinin önemli olduğunu Kırşehir’de yapılmasının da kendilerini mutlu ettiğini ailelerin evlerinde teknolojik cihazlar yerine gazete ve kitap okumalarının önemli olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA