'Afrin Gibi Başka Yerler De Olabilir'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:'Bunların hepsinin numaralarına karnımız tok, biz ne yaptığımızı Allah'a şükür biliyoruz. Afrin harekatı ile de zaten gayet güzel bir şekilde ne düşündüğümüzü de icra ettik. Bundan sonra da Afrin gibi başka yerler de olabilir' 'Hem bu vatanda yaşayacaksın hem bu vatanın nimetlerinden istifa edeceksin, havasını soluyup, suyunu içeceksin, bu güzel vatanda kardeşlik türküleri söylemeye kalkacaksın bize dönüp, sonra da gidip yurt dışındaki Türkiye'yi hiç sevmeyen insanların elini eteğini öperek yalvaracaksın, böyle iki yüzlülük olmaz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bunların hepsinin numaralarına karnımız tok, biz ne yaptığımızı Allah'a şükür biliyoruz. Afrin harekatı ile de zaten gayet güzel bir şekilde ne düşündüğümüzü de icra ettik. Bundan sonra da Afrin gibi başka yerler de olabilir." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Kayseri'ye gelen Özhaseki, Melikgazi Katlı Kavşağı'nın açılış töreni öncesi basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Özhaseki, Türkiye'nin iç güvenliğini sağlama alabilmek ve dışarıdan gelecek terörist sızmalara karşı önlem almak için yıllardır bir mücadele sürdürüldüğünü belirtti.

Afrin'deki harekata kadar her yolun denendiğine dikkati çeken Özhaseki, şunları söyledi:

"En sonunda başka çaremiz kalmadığı için gidip oradaki terörist unsurları temizlemeye karar verdik. Allah'a hamd olsun bütün bunları yaparken de büyük bir titizlik içinde, büyük bir insancıllık ve merhamet örneği göstererek, hiçbir sivilin zarar görmemesi adına müthiş bir mücadele verdik. Yıllarca sığınak yapmışlar, dışarıdan destek almışlar, akıl almışlar, bilgi ve para almışlar. Taşeron oldukları için bunları yapmaları zaten normaldi, hazırlık yapmışlar. Hamd olsun orada çok kısa süre içerisinde harekat sona erdi. Batı her zaman olduğu gibi iki yüzünü burada da gösterdi. Şimdiye kadar destekledikleri, güya bilinmediğini zannettikleri o desteklerin boşa çıktığını görünce, bir telaşeyle gerek ABD gerekse Avrupa Birliği'ndeki bazı ülkeler yeni oyunlar peşine düşmeye başladılar. Ama artık hangi oyunları oynarlarsa oynasınlar, hangi akıl oyunlarıyla bizi meşgul edeceklerini zannederlerse zannetsinler sonları yine hüsran olacaktır. Biz her işin farkındayız, olan biteni çok iyi biliyoruz. Ona uygun da hareketimizi geliştiriyoruz."

- "Kürtleri sevdiklerine de inanmıyorum"

Teröristlere cesaret, silah, akıl verenlerin, bu yaptıklarının boşa çıktıklarını anladıklarını vurgulayan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Şimdi bir başka gafillik içerisindeler, adeta o terör örgütünün sözcülüğüne soyunur gibi 'efendim biz ara bulalım', bazen de Mecliste bile o siyasi uzantıları, teröristlerin siyasi uzantıları şöyle bir gaflette hareket ediyorlar; 'Efendim barış olsun, herkes silahı bıraksın.' Dünyanın neresinde görülmüş meşru devletlerin kendi silahlı gücünü lağvettiği, dünyanın neresinde görülmüş böyle güçlü bir milletin, memleketin temsilcilerinin terörist katillerle bir araya oturduğu ve konuştuğu. Asıl bunu söyleyen Meclistekiler o terör örgütü katillerinin temsilcileri, Mecliste her gün onların sözcülüğünü yapacaklarına dönsünler o katillere en azından 'bunun sonu hüsran, hepiniz öleceksiniz, genç yaşta gidiyorsunuz, silahı bırakın' desinler onlara. İkide bir Kürt halkı, Kürt halkı deyip duruyorlar asla Kürt halkının temsilcisi değiller ve Kürtleri sevdiklerine de inanmıyorum. İyilik yapmak istiyorlarsa dönsünler dağdaki katiller sürüsüne 'Biran önce silahı bırakın kurtulun.' desinler. Fakat her şeyi birbirine karıştırmakta mahirler.

Bir taraftan Mecliste çıkıp 'herkes silahın bıraksın' gibi böyle abes gülünç şeyler söylüyorlar, bir taraftan da yurt dışında gidip el etek öpmeye devam ediyorlar. Hem bu vatanda yaşayacaksın hem bu vatanın nimetlerinden istifa edeceksin, havasını soluyup, suyunu içeceksin, bu güzel vatanda kardeşlik türküleri söylemeye kalkacaksın, bize dönüp, sonra da gidip yurt dışındaki Türkiye'yi hiç sevmeyen insanların elini eteğini öperek yalvaracaksın, böyle iki yüzlülük olmaz."

Bakan Mehmet Özhaseki, bunların hepsinin numaralarına karınlarının tok olduğunu ifade ederek, "Biz ne yaptığımızı Allah'a şükür biliyoruz. Afrin harekatı ile de zaten gayet güzel bir şekilde ne düşündüğümüzü de icra ettik. Bundan sonra da Afrin gibi başka yerler de olabilir. Son terörist bitinciye kadar mücadele devam edecek. İnşallah bu millet bundan sonra rahat edecek. Terör belasıyla karşı karşıya kalmak gibi bir tehditle yaşamayacak diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA