Zabun Açıklaması 'Büyümede Sanayi Sektörü Öncü Oldu'

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, büyümeye sanayi sektörünün öncülük ettiğini söyledi.

Zabun Açıklaması 'Büyümede Sanayi Sektörü Öncü Oldu'
Zabun, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yıllık yüzde 7,4’lük büyüme oranıyla küresel ölçekte çok önemli bir başarı gösterdiğini belirterek, yüzde 7,4’lük büyüme içerisinde en büyük payın sanayi sektörüne ait olduğunu belirtti.

Büyüme rakamları ve özellikle sanayi sektörünün yüzde 9,2 oranında gelişme kaydetmesinin ülke ekonomisi çok önemli olduğunu ifade eden Zabun, "Sanayi üretimindeki artış ve ihracattaki gelişmeler, gelecek dönemlerdeki büyüme ve özel sektör yatırımları için temel oluşturarak iş dünyasında umut ve güven oluşturmaktadır. Türk iş dünyası, dışarında gelen ekonomik ve siyasal engellere karşın ülkesine yatırım yapmaya, üreterek, çalışarak, istihdam sağlayarak, Türk emeğini ve Türk sermayesini yüceltmiştir. Türkiye’nin ne denli dinamik ve üretken bir yapıya sahip olduğunu dünyaya göstermiştir” dedi.

2017 yılında reel sektöre yönelik kaynak ve yatırım teşvikleri ile istihdam seferberliğinin sürdürülebilir büyümenin altyapısını oluşturduğunu vurgulayan Zabun, “Hükümetimizin iş dünyası ile birlikte hayata geçirdiği finansman, istihdam ve yatırım destekleri, TOBB ve Oda-Borsa camiasının öncülük ettiği Nefes Kredisi ve Kredi Garanti Fonu kanalıyla hayata geçirilen 250 milyar liralık reel sektör kredi kefaleti sanayi üretimindeki büyümeyi hızlandırmıştır. Hep birlikte Türkiye için çalıştıkça, Türkiye’nin hedeflerine odaklandıkça, küresel bir güç olma yolunda yürümeyi sürdüreceğiz. Türk iş dünyası olarak daha güçlü bir Türkiye için daha çok üretim, istihdam ve ihracatla büyüme trendini daha da hızlandıracağız. Umuyorum ki, ülkemiz ve şehrimiz 2018’i yeni başarılara imza atarak tamamlayacak. Hükümetimize ve ekonomi yönetimine, iş dünyamıza verdikleri reform niteliğindeki destekler dolayısıyla teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA