Varto Belediyesinden 6 Suni Çim Sahanın Müjdesi

Muş’un Varto kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, ilçenin çeşitli mahallerinde 6 adet suni çim sahanın yapılacağını müjdeledi.

Varto Belediyesinden 6 Suni Çim Sahanın Müjdesi
Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, belediye kurum amirleri ile birlikte İnönü Mahallesinde yer tespiti yaparak mahalleye suni çim sahanın yapılması yönünde gerekli çalışmaların başlayacağını söyledi.

Suni çim saha yapmak için büyük çaba sarf eden Başkan Vekili Çetin, “Suni çim saha yapımı için çalışmalar yaptık. İlçemizin çeşitli mahallelerine 6 adet suni çim saha yapmak üzere yer tespitlerini yapıyoruz. Burada vatandaşlara ve gençlerimize büyük görevler düşüyor. Sünni çim sahaya sahip çıkarak herhangi tahribatta bulunmamalarını ve bulunanlarında uyarmak onlara düşüyor. En iyi şekilde kullanılmalı bu beklentilerimizi de yapılmasını temenni ediyoruz. Bu saha onların sahası biz kendimiz için değil onlar için bu kadar zorluklara göğüs gerdik ve biz burada gidiciyiz ama Varto gençliği sahayı onlar kullanacaktır o yüzden kendi mallarıymış gibi sahiplenmeleri lazımdır şimdiden Varto halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi.



Varto bu yıl yapılacak hizmetlerle hizmete doymuş olacak”

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, geçen yıl Belediye olarak 30 projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Varto yıllarca görmediği hizmetleri bir yılda gördü. Bu yıl 25 projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. Biz bu hizmetleri lafla değil, icraatla yapıyoruz. Her mahalleye ailelerin çocuklarıyla gelip zaman geçirebileceği, piknik yapabilecekleri alanlar oluşturacağız. Terörden dolayı zarar gören mahallelerin yol ve su gibi hizmetlerinin birçoğunu gerçekleştirdik. Varto’nun 40 yıllık su soru çözüldü. Yeni bir su kaynağı bulduk ve Varto’nun tüm su şebekelerini yeniliyoruz. Artık en kurak yaz dönemlerinde bile musluklardan 24 saat su akacak. Termal tesislerinin yapılması, caddelerin yenilenmesi, 30 dönümlük piknik alanı, mezbaha, hayvan pazarı ve sıcak asfalt gibi birçok projemiz var. Bu yaz bereketli bir yaz olacak. Yoğun bir iş temposu içinde olacağız" dedi.

Belediyelerin gelirlerinin iyi olduğunu ve planlı, projeli hareket etmek gerektiğini kaydeden Başkan Vekili Çetin, "Geçen yıl 30 projemizi hayata geçirdik. Varto yıllarca görmediği hizmetleri bir yılda gördü. Bu yıl 25 projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. Biz bu hizmetleri lafla değil, icraatla yapıyoruz. Geçen yıl her mahallede ve her sokakta bir hizmetimiz bulunmakta. Tek amacımız halka hizmet" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA