Vali Şentürk'ün Veda Ziyaretleri

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, emeklilik dilekçesinin kabul edilmesinin ardından veda ziyaretlerine devam ediyor.

Vali Şentürk, Kaman Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakam Murat Girgin, Belediye Başkanı Erhan Talu ve daire müdürlerinden helallik istedi.

Girgin, ziyarette yaptığı konuşmada, Vali Necati Şentürk’ün Kırşehir için önemli bir değer haline geldiğini belirterek, "Sayın Valimiz hem Kırşehir hem de Kaman için birçok projenin altına imza atmıştır. Biliyoruz ki emekli olsa bile ülkemiz için hizmetlerine devam edecektir." dedi.

Vali Şentürk ise 41 yıl devlette hizmet verdiğini, bunun 3,5 yılını vali olarak Kırşehir'de geçirdiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığında göreve başladığında 25 yaşında olduğunu dile getiren Şentürk, şunları kaydetti:

"Belki burada bulunan kurum müdürlerimizden daha genç yaşta göreve başladım. Görevimiz sırasında birçok zorluklarla karşılaştım. 28 Şubatta sürgün yedim. Her türlü kötü muameleye karşı yinede doğru bildiğimi söylemekten asla şaşmadım. 41 yıl ülkemiz için çeşitli yerlerde görev yaptım.

Sizlere bir nasihatim, zamanın kıymetini iyi bilin. Özellikle kamu kurumlarında zaman çok çabuk geçiyor. Ahiler diyarı Kırşehir’den ayrıldığım için hüzünlüyüm ama 41 yıldır bu devlete hizmet ettiğim için onurluyum."

Kaman'ın, Kırşehir için çok önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Vali Şentürk, "Göreve geldiğimiz günden beri Kaman'a yatırım yapmaya çalıştık. Bir çok okul yaptık ve eğitim alanında yaptığımız çalışmalar halen devam ediyor. Sağlık sektöründe adımlar attık ve modern bir hastane yaptık. Son olarak ise organize sanayi bölgesini Kaman'a kazandırdık." diye konuştu.

Kaymakamlık Şeref Defterini de imzalayan Vali Necati Şentürk'e Kaman Kaymakamı Murat Girgin ve eşi Zeynep Girgin tel kırma işlemeli özel yapım Türk Bayrağı hediye ederek, bundan sonraki hayatında da başarılar diledi.

Kaynak: AA