Üniversiteliler Afrin Kahramanlarına Mektup Yazdı, Şehitler İçin Fidan Dikti

Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrenciler, Afrin’de görev yapan Türk askerlerine mektup yazarak moral verdi. Öğrenciler ayrıca şehit düşen askerler için de üniversite kampusuna fidan dikti.

Üniversiteliler Afrin Kahramanlarına Mektup Yazdı, Şehitler İçin Fidan Dikti
Öğrenciler, Afrin’de yürütülen ‘Zeytin Dalı’ operasyonunda görev yapan Türk askerine moral olması için mektup yazdılar. Yaklaşık 80 öğrenci tarafından yazılan mektuplar Bursa İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Ali Akar’a teslim edildi. Rektörlük binasının önünde mektupları Afrin’deki askerlere ulaştırmak için öğrencilerin elinden alan Jandarma Yarbay Ali Akar, “Gösterdiğiniz bu örnek davranıştan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Bu mektuplarınızı Afrin’e ulaştıracağız. Askerlerimiz okurken resimlerini çekeceğiz. Mektupların okunduğuna dair o fotoğrafları sizlere getireceğiz. Bursa halkı genel olarak yaptığı ziyaretlerle bize sürekli destek vermektedir. Her gün bu tür ziyaretlerde maddi manevi bize desteklerini sunmaktadırlar. Bursa halkına da buradan teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ise, böylesine önemli bir faaliyeti düzenledikleri için Sağlık Hizmetleri MYO yöneticilerine ve öğrencilere teşekkür etti. Türkiye’nin topyekün bir mücadele verdiğini belirten Rektör Yardımcısı Yüce, “Bu mücadelede tabii ki öncü birliklerimiz olarak Türk Silahlı Kuvvetler her türlü fedakârlığa katlanarak Türkiye’ye yönelmiş olan terörizm hareketlerini engellemeye çalıştılar. Bu alanda da emsali olmayan bir başarı elde etmiş bulundular. Bilhassa 18 Mart’ta Afrin’e girmiş olmasını bizi millet olarak mutlu etmiştir. Biz eğitim kurumları olarak da silahlı kuvvetlerimizin yanında olduğumuzu ve bu müdafaada askerlerimizle birlikte olduğumuzu belirtmek amacıyla küçük de olsa bir etkinlik yaptık. Kamuoyuna taraftarlığımızı bildiriyoruz. Bu etkinlikte birinci sırada Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerçekleştirmiş olduğu başarıyı kutluyor ve biran önce Mehmetçiğimizin sağ ve salim olarak vazifesini ifa etmesini ve ailelerine dönmelerini tabi ki tercih ediyoruz. Kendilerinin her zaman yanındayız” diye konuştu.

Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Ufuk Şekir ise ilk kez bu yıl başlattıkları çevre bilinci dersinde Afrin’deki askerlere mektup gönderme ve fidan dikme faaliyeti planladıklarını açıkladı.

Prof. Dr. Ufuk Şekir, “Öğrencilerimiz, Afrin’de zor şartlarda kahramanca mücadele eden askerlerimizin mânen nasıl yanlarında olabiliriz düşüncesiyle ders içerisinde bir çözüm yolu aramışlar. Duygularını bir mektup ile hissettirmek istediler. 200 adet fidan diktik. Yaklaşık 78 öğrencimiz var. Dersin dışındaki öğrencilerimizin de katkısı olduğunu görüyoruz. Afrin’deki askerlerimize gösterdiğimiz desteği kalıcı hale getirmek için hep birlikte fidan dikiyoruz” şeklinde konuştu.

Anestezi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Orhan Mirza, öğrenciler olarak çevre bilinci dersinde ülkemizdeki olaylar hakkında incelemeler yaptıklarını vurguladı. Türkiye’nin gerçekleştirdiği Afrin harekâtına yönelik kendilerinin de bir destek vermek istediklerini kaydeden Mirza, “Askerlerimizin yanında olduğumuzu ve neler hissettiğimizi kâğıtlara dökerek onlara ulaştırmak istedik” dedi.

Kaynak: İHA