Uluslararası Bodrum Hapkido Festivali Hazırlıkları Sürüyor

Türkiye Hapkido-Kumdo Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) Bodrum İlçe Temsilciliği, Uluslararası Bodrum Hapkido Festivali için hazırlıklarını sürdürüyor.

Uluslararası Bodrum Hapkido Festivali Hazırlıkları Sürüyor
Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) ve Türkiye Hapkido-Kumdo Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) tarafından Eylül-Ekim aylarında, Yunan ve Türk sporcularının katılımıyla Uluslararası Bodrum Hapkido Şampiyonası düzenlenecek.

Federasyonun Bodrum İlçe Temsilciliği de Umurça Mahallesi’ndeki Sporium’da çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan da hapkido antrenörü olmak isteyenlere eğitimler veriliyor. Sporcu iş adamı Mehmet Çıngıl da terfi ve kademe sınavlarında başarılı olarak hapkido antrenörü sertifikasını aldı.

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) ve Türkiye Hapkido-Kumdo Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hapkido Federasyonu Bodrum İlçe Temsilciliği tarafından yapılan terfi ve kademe sınavlarında başarılı olan arkadaşlarımıza diplomalarını veriyoruz. Antrenör statüsünü kazanan arkadaşlarımız için diploma töreni yaptık. Biraz sonra yapacağımız antrenmanda diğer sporcu kardeşlerimiz burada olacak. Amacımız hapkidoyu mümkün olduğunca en uç bölgelere yaymak. Şu anda Türkiye’nin 20 ilinde hapkido yapıyoruz. Bodrum, Milas, Muğla bu sene pilot bölge olarak düşünülüyor” ifadelerini kullandı.

Bodrum’da yaklaşık 160 öğrencinin olduğunu ve bu öğrencilerin Uluslararası Bodrum Hapkido Festivali için çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Ilıcak, “Burada yaklaşık 160 öğrencimiz var. Bodrum’da 2005 senesinden beri hapkido yapılıyor. Bodrum’da uyuşturucudan kurtardığımız gençlerden ziyade uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara başlatmadığımız gençlerin olduğuna inanıyorum. Çünkü sporda kardeşliğin, mücadelenin birlikte olduğu alanlarda kötü alışkanlıklara yer olmuyor. Uyuşturucu anlamında Bodrum riskli bir bölge ama biz yaptığımız çalışmalarla değişik dallarda yaklaşık bin öğrenciyi spora alıştırdık. Bodrum’da 4 tane hocamızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdi de Mehmet Çıngıl hocamız bize katıldı.

Eylül ayında Yunanistan’dan 3 tane takım gelecek. Onların Türkiye ve Bodrum’dan dereceye giren oyuncularla bir araya gelerek kaynaşmaları adına böyle bir organizasyon yapacağız” diye konuştu.

Hapkido antrenörü sertifikasını alan Mehmet Çıngıl ise, “Hapkidoya Yalıkavak’ta başladık. Çalışmalarımızı burada sürdürüyoruz. İnşallah hapkido Bodrum’da daha da yaygınlaşacak, daha çok öğrenci gelecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA