TOBFED'den 'Çocuk Koltuğu' Uyarısı

TOBFED Başkanı Bakırtaş: 'En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın can güvenliğini trafikte sağlamalıyız. Çocuk koltuğu olmadan çocuğunu arabaya bindiren ebeveyn, onun hayatını tehlikeye attığını aklından çıkarmamalı'

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş, "En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın can güvenliğini trafikte sağlamalıyız. Çocuk koltuğu olmadan çocuğunu arabaya bindiren ebeveyn, onun hayatını tehlikeye attığını aklından çıkarmamalı." dedi.

Bakırtaş, yaptığı yazılı açıklamada, verilere göre, dünya üzerinde her 3 dakikada bir çocuğun trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Karayolları Trafik Kanunu'na göre araçta çocuk koltuğu bulundurmamanın cezası 108 lira ile 10 ceza puanıdır. 150 santimetreden kısa ve 36 kilogramın altında olan çocukların ön koltukta oturması yasaktır. Araçta çocuk koltuğu olmasına rağmen kullanmayıp, çocuğu kucakta taşımanın da cezası aynıdır. 50 kilometre hızla giden bir araçta kaza meydana geldiğinde çocuk koltuğu ve emniyet kemeri yoksa 18-20 kilogram ağırlığındaki bir çocuk 500 kilogramlık ağırlığa eşit hızla ileri doğru fırlıyor. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın can güvenliğini trafikte sağlamalıyız. Çocuk koltuğu olmadan çocuğunu arabaya bindiren ebeveyn, onun hayatını tehlikeye attığını aklından çıkarmamalı."
Kaynak: AA