Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan, "Kuran Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi" projesi kapsamında Tekirdağ'da etkinlik düzenlendi.

Süleymanpaşa İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, müftülük bünyesinde 4- 6 yaş grubundaki çocuklara eğitim veren 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu öğrencilerinin gerçekleştirdiği programa, ilçe müftüsü Ayhan Okur, ilçe müftülük Şefi Özcan Aksu ve veliler katıldı.

Programda konuşan Okur, Tekirdağ'da açılan Kur'an kurslarının sayısının her geçen gün arttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Allah öğrencilerimizin de kurslarımızın da sayısını artırsın. Güzel ahlakın kitabı olan Kur'an-ı Kerim ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarınızı tanıştırdığınız için Kur'an kursu öğreticilerini ve öğrenci velilerini gönülden kutluyorum.

Başkanlığımız okul öncesi eğitim projesi çerçevesinde, ilçemizde 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarımızın sayısı öğrenci sayısı da 200'e ulaştı. İnşallah sınıf sayıları önümüzdeki eğitim, öğretim döneminde artarak devam edecektir."

Programda öğrenciler, eğitim, öğretim yılı içerisinde öğrendikleri hünerlerini sergilerken, okudukları Kur'an-ı Kerim ve şiirlerle izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

- Süleymanpaşa'da kadın buluşması

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ve Süleymanpaşa Kent Konseyi işbirliğinde Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Mahramlı Mahallesi’nde kadın buluşması düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, etkinliğe Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın eşi Belgin Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Meclis üyesi Filiz Çelik, Mahramlı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çetin, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Mahramlı Mahallesi kadınları katıldı.

Program, etkinliğe katılan tüm kadınlara çiçek verilmesi ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan pilav ayran ikramı ile etkinlik sona erdi.

- Kur'an'ı Kerim ve dini bilgiler yarışması

Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü tarafından dini bilgiler yarışması düzenlendi.

Müftülükten yapılan açıklamaya göre, Kur'an kursları arasında itikat, ibadet, ahlak ve siyer alanlarında öğrencilerin gelişimini arttırmak, ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarının tanıtımını yapmak, metot birliği sağlamak ve kurslara motivasyonu arttırmak amacıyla "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

Müftülüğe bağlı Kur'an kurslarında okuyan kız ve erkek öğrenciler arasında yapılan yarışma,18 yaş altı, 18 yaş üstü olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi.

İlçe müftüsü Ayhan Okur, yarışma sonrası yaptığı konuşmada, böyle bir organizasyonun Kur'an kurslarının yaygınlaşması adına önemli olduğunu aktardı.

Yarışma sonrasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA