Şırnak'ta 'Açık Kapı' Projesi

İçişleri Bakanlığının vatandaş odaklı hizmetlerinden biri olan "Açık Kapı" uygulaması, Şırnak'ta düzenlenen açılış programıyla hizmete girdi.

Valilik binasında düzenlenen törende konuşan Vali Mehmet Aktaş, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından "Açık Kapı" projesinin 81 ilin dahil olduğu bir proje olduğunu, Şırnak'ta da Valilik binasında hizmete başladığını belirtti.

Aktaş, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında, İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlar, yerel yönetimler, diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde mümkün olan en fazla konuda hizmet verilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca, ziyaret eden dezavantajlı kişilere de yaşlı, engelli vatandaşlar mihmandarlık hizmeti verilecektir. Projenin faaliyete geçmesi ile birlikte www.acikkapi.gov.tr adresi üzerinde bulunan sisteme vatandaşlar tarafından başvuru yapılabilecektir. Aynı zamanda Valiliğimiz bünyesinde kurulan Açık Kapı Bürosuna bizzat gelen vatandaşların talep ve başvuruları alınarak sisteme kaydedilecek, ilgili kurum vasıtasıyla çözüme kavuşturulacaktır."

Açılış programına, Vali Yardımcısı Adem Ergül, kurum müdürleri ve Valilik personeli katıldı.

Kaynak: AA