'Savunma Sanayi Kayseri Çalıştayı' Düzenlenecek

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi yönetici şirketi olarak görev yapan Erciyes Teknopark tarafından "Savunma Sanayi Kayseri Çalıştayı" düzenlenecek.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, savunma sanayinde yeni proje ve işbirliklerinin ele alınacağı "Savunma Sanayi Kayseri Çalıştayı" 11 Nisan tarihinde bir otelde gerçekleştirilecek.

Çalıştaya, Savunma Sanayi Müsteşarlığından yetkililer ile savunma sanayine yönelik üretim yapan firmaların temsilcileri ile çok sayıda davetli katılacak.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, yaptığı açıklamada, Türk savunma sanayisinin son yıllarda yaptığı atakla birçok alanda başarılı projeler gerçekleştirmeyi başardığını belirtti.

Güven, şunları kaydetti:

"Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Teknopark olarak savunma sanayimizin millileştirilmesi bazında 'Savunma Sanayi Kayseri Çalıştayı' ile Kayseri'deki sanayicilerimize farklı bir yol haritası çizip, yeni bir sektör doğmasını hedefliyoruz. Savunma sanayinde Kayseri'den yeni projelerin ve işbirliklerinin doğarak ülke ekonomisine katkı sağlayacak çalışmaların yürütülmesi adına, Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Teknopark olarak üzerimize ne sorumluluk düşüyorsa yapacağımızın bilinmesini istiyorum. Önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi planladığımız çalıştay kapsamında önemli başlıklarda sektörün önde gelen temsilcilerinin katılacağı paneller düzenlenmeye devam edeceğiz. Kayseri'deki geleneksel sanayi anlayışını teknolojik tabanlı sanayiye dönüştürmek amacı ile çalışmalar yapan Erciyes Teknopark, ulusal ve uluslararası çapta ses getiren etkinlik düzenlemeyi sürdürecek."

Rektör Güven ayrıca çalıştay kapsamında, Erciyes Üniversitesi ile Aspilsan Enerji A.Ş. arasında, "Üniversite-Sanayi Ortaklı Ar-Ge Projesi Protokolü" imzalanacağını bildirdi.

Kaynak: AA