SAÜ MYO'ya Çift Diploma Ve Yandal Uygulaması Getiriliyor

Meslek Yüksekokullarında ilk kez uygulanacak çift anadal (çift diploma) ve yandal programları ile Sakarya Üniversitesi (SAÜ) yeni iki uygulamaya imza atacak.

SAÜ'den yapılan açıklamaya göre, tüm bölümleriyle bir dönem iş yeri eğitimi uygulamasına başlayan üniversitenin, yeni bir uygulamaya daha geçtiği belirtildi.

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan'ın başkanlığında Meslek Yüksekokulu (MYO) müdürleri, bölüm ve program başkanlarının yaptığı toplantıda alınan kararlar neticesinde SAÜ MYO öğrencilerine çift diploma alma ve yandal yapma imkanı getiriliyor.

Meslek Yüksekokulu öğrencileri çift diploma uygulaması ile ikinci bir bölümden mezun olabilecek ya da yandal uygulaması ile farklı uzmanlık alanlarında sertifika alabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sarıbıyık, gerçekleştirilecek yeni uygulamanın meslek yüksekokullarına yeni bir enerji oluşturacağını belirterek, "Yaptığımız araştırmalar ve değerlendirmeler ışığında mesleki eğitim gören öğrencilerimizin başka bir programda da eğitim görerek çift diploma ile mezun olmalarının ya da yandal yaparak farklı bir disiplinde uzmanlaşmalarının önünü açmayı, böylelikle yakaladığımız ilerlemeyi daha da yukarılara taşımayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Yandal uygulamasının, teknik bir alanda öğrenim gören bir öğrencinin sosyal bir programa ya da sosyal bir programda öğrenim gören bir öğrencinin teknik bir programa dahil olup uzmanlaşabilmesinin önünü açtığını vurgulayan Sarıbıyık, bu sayede öğrencilerin iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda kendilerini daha iyi yetiştirme olanağı yakalayacaklarını aktardı.

Sarıbıyık, 3+1 eğitim modeli sayesinde SAÜ'nün mesleki eğitimde geldiği noktayı daha da ileriye taşıma hedefinde olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Üniversite ile iş dünyasını bir araya getirdiğimiz 3+1 eğitim modeli projesinin, iş dünyasına, akademik hayata ve öğrencilere büyük katkılar getirdiğini memnuniyetle görüyoruz. Sakarya Üniversitesi'nin bir dönem uygulamalı eğitim modeli birçok devlet ve özel üniversite tarafından örnek alınarak uygulanmaya başlanmış olup, Türkiye'deki mesleki eğitim ve iş dünyasındaki beklentilerin karşılanmasında önemli bir etkisi bulunuyor. MYO'larda uygulamaya başlayacağımız çift anadal ve yandal uygulamaları ile bu etkinin daha da artacağına ve MYO'ların daha da güçleneceğine inanıyoruz."

Kaynak: AA