Öğretmenlerden Afrin Operasyonuna Konserli Destek

Sakarya Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Türk Halk Müziği Öğretmenler Korosu tarafından ikincisi gerçekleştirilen konserde, Afrin operasyonuna destek amacıyla özel bir türkü seslendirdi.

Öğretmenlerden Afrin Operasyonuna Konserli Destek
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen, Dr. Öğr.Üyesi Sertan Demir yönetimindeki konserde Erenler ilçesindeki çeşitli okullarda görev yapan 12 bayan 7 erkek idareci ve öğretmenlerin yanı sıra, SAÜ Devlet Konservatuvarı’ndan da 2 öğrencinin yer aldığı koro tarafından Türk halk müziğine ait çeşitli eserler seslendirilirken koroya halk oyunlarıyla eşlik eden öğrenciler de geceye renk kattı. Solo performansların da sergilendiği konser sonunda Afrin operasyonundaki askerlerimize destek olmak amacıyla "Hoş Gelişler Ola" adlı türkü seslendirilirken konseri izlemeye gelenler de bu coşkuya Türk bayraklarıyla eşlik ettiler.

Konserden sonra bir konuşma yapan Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, özverili çalışmalarından dolayı şef Sertan Demir’e, korist öğretmenlere ve konsere enstrümanlarıyla eşlik eden Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerine teşekkür ederek, "Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sayın hocamıza çok teşekkür ediyorum. Bizlere çok hoş bir gece yaşattınız. Bizleri çok duygulandırdınız. Saz ekibimize de teşekkür ediyorum. Konserlerinizin devamını bekliyoruz. Allah her günümüzü böyle mutlu, bu bayrağın altında, bu ezan sesinin altında hep beraber yaşamayı nasip etsin. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" diye konuştu.

Gecenin sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Özten, Dr. Öğr.Üyesi Sertan Demir’e çiçek ve plaket takdim ederken, program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
Kaynak: İHA