MÜSİAD İzmir Hizmetler Sektörleri Grubu Teşvikleri Konuştu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Hizmetler Sektörleri Grubu toplantısında SGK teşvikleri ve Mesleki Yeterlilik Kurumu hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

MÜSİAD İzmir Hizmetler Sektörleri Grubu Teşvikleri Konuştu
Toplantıda konuşan Hizmetler Sektörleri Grubu Başkanı Şenol Günaydın, sürekli güncellenen devlet teşvikleri hakkında üyeleri bilgilendirmek adına bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti.

Katılımları için MÜSİAD İzmir Şubesi üyelerine teşekkür eden Şenol Günaydın, konuyla ilgili daha kapsamlı bir toplantıda geniş bir içerik paylaşacaklarını da söyledi.



Toplantıda üyelere sunum yapan İŞKUR Aktif İşgücü Hizmetleri Yetkilisi Anıl Tamburacı, 2018 yılında iki yeni destek açıklandığı bilgisini vererek, bu konuda firmalara yönelik danışmanlık hizmeti de sunduklarını dile getirdi.

Anıl Tamburacı, İlave İstihdam Desteği ve “Bir Senden Bir Benden” başlıklı teşviklerle birlikte işverenler üzerindeki yükü bir nebze de olsa azaltmayı ve sektöre yeni işgücü kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Tamburacı, her işverenin çalışanlarını İŞKUR’a internet üzerinden kayıt yaptırması gerektiğini ve böylelikle 6 aylık teşviklerden yararlanma olanağına kavuşacaklarını da sözlerine ekledi.

“Yeni yazılımla teşvikleri takip edin”

İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Erman Culha ise mevcut teşvikler üzerine verdikleri danışmanlık hizmetleri hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Erman Culha, internet üzerinde yeni bir yazılım geliştirdiklerini ve bu yazılımla birlikte SGK’nın programlarına bağlanarak ayrıntılı raporlamalar alabildiklerini kaydetti.

Culha, “Geliştirdiğimiz yazılımla birlikte, tesvikhesaplama.ndnet.com.tr adresinden geçmişte kullanmadığınız tüm teşvikleri SGK’nın veri havuzuna bağlanarak sonuç bildirme tablosu olarak görebiliyorsunuz. Teşviklerin çok daha kolay kullanılmasına olanak sağlayan bu sistem hakkında işletmelerde sunumlar da yapabiliyoruz. Bu süreçleri takip edebilmek ciddi bir efor gerektiriyor. Bu konu hakkında isteyenlere çözüm ortaklığı sunmaya hazırız” diye konuştu.

Toplantının sonunda Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkan Yardımcısı Aydın Elçiboğa, Hizmetler Sektörleri Grubu Başkanı Şenol Günaydın’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.
Kaynak: İHA