Musevilerin Hamursuz Bayramı

Hatay Valisi Erdal Ata, Musevi vatandaşların Hamursuz Bayramı'nı kutladı.

Vali Ata, Hamursuz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hatay'da hoşgörü iklimi içerisinde yüzyıllardır kardeşlik ve dayanışma duyguları içinde bir arada yaşanılan aynı keder ve sevinçlerin paylaşılan bir kent olduğunu belirten Ata, Musevi vatandaşların Hamursuz Bayramı'nı gönülden kutladığını aktardı.

Tüm hemşehrilerinin, kökenleri, inançları ve kültürleri ne olursa olsun, dini bayramları aynı coşku ve birliktelik duygularıyla kutladığını ifade eden Ata, şunları kaydetti:

"Geçmişte olduğu gibi, gelecekte de daima gücümüzün kaynağı olan farklılıklarımız, ilimizde mevcut barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamını perçinleyen, aramızdaki birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendiren en müstesna zenginliğimizi teşkil etmektedir. Karşılıklı saygı ve sevgi temelinde yükselen bu zenginlik, aynı zamanda ilimizin aydınlık geleceğinin teminatlarından biridir. Hoşgörü ve kardeşlik iklimi içerisinde daha nice bayramları kutlamak temennisiyle Musevi vatandaşlarımızın Hamursuz Bayramı'nı bir kez daha kutlar, tüm hemşehrilerimize sağlık, esenlik ve mutluluk dolu güzel yarınlar dilerim."

Kaynak: AA