Milas'ta Keşkek Günü Etkinliği Düzenlendi

Milas Cumhuriyet İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğü, geniş katılımlı bir Keşkek Günü etkinliği düzenledi.

Milas'ta Keşkek Günü Etkinliği Düzenlendi
Okul Müdürü Mehmet Nuri Özler, bu tür etkinliklerin eğitimin bir parçası olduğunu ifade ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En önemli ve verimli vazifelerimiz milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır. Bu milletin gerçek kurtuluşu ancak bu şekilde olur” özdeyişiyle düzenlenen etkinliğin önemini vurguladı.

Müdür Özler, konuşmasında “İşini en iyi yapan görev bilinci en iyi düzeyde olandır. Var olduğumuzdan bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da var olmak ve uluslararası toplumda yerimizi almak için çok çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Millet olarak temel anlayışımız Bayrak olmazsa millet, millet olmazsa devlet, devlet olmazsa hiç birimizin olamayacağıdır. Zaten yüzyıllardan beri vermiş olduğumuz şehitlerimizin esas düsturu budur. Şehit anne babaları ve yakınları yukarıda anlatmaya çalıştığımı iki kelimede özetlemektedir: Vatan Sağ olsun!” dedi.

Daha sonra okulda görevli müzik öğretmeni Mustafa Tezcan ve öğrencilerinden oluşan ekibin canlı sergilediği fon müziği eşliğinde, sınıf öğretmeni Osman Tosun, Zekai Uz’un ‘Tüm Şehitlere’ şiirini okudu. Ardından Türkçe öğretmeni Nazlı Güroğlu’dan Ayşegül Aygül’e ait olan ‘Anadan Şehide Son Mektup’ isimli şiir ve ‘Eledim Eledim’ adlı türkü seslendirildi.

Etkinlik, şehitler için okunan dualarla devam ettikten sonra, sınıf öğretmeni Serap Denizli ve fen bilgisi öğretmeni Hatice Aydoğdu yönetiminde halk oyunları ekibi gösterisi ve Aydoğdu’nun solo gösterisi ile son buldu.

Etkinlik sonunda konuşma yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan, etkinliğin planlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Düzenlenen programa Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya, Milas Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Acar ve AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Cemile Özdemir, Okul Aile Birliği Başkanı ve yeni ve geçmiş dönem okul-aile birliği yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA