MAZLUMDER, 2018 OHAL Raporu'nu Açıkladı

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) İstanbul Şubesi, 2018 yılı OHAL Dönemi Hak İhlalleri Raporu'nu tamamlayarak kamuoyuna duyurdu.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, derneğin eylemler, basın açıklamaları ve hukuk mücadeleleriyle hem haksızlıkları duyurduğu hem de haksızlığa uğrayanların yanında olduğunu belirtildi. Açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi de derneğin yönetiminden gönüllülerine kadar darbelere karşı duruşunu sürdürdüğü ifade edildi.

OHAL'in darbe ve darbecilerle mücadele etmek amacıyla ilan edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, bu süreçteki uygulamalarının dernek tarafından yakından izlendiğine işaret edildi.

Raporun, devlet, kurum ya da kişilerden herhangi bir finansal destek alınmadan hazırlandığının altı çizilen açıklamada, üç bölümden oluşan raporun birinci bölümünde KHK'ların insan hakları yönünden değerlendirildiği, ikinci bölümde OHAL döneminde yaşanan soruşturma ve kovuşturma süreçlerinin ele alındığı, üçüncü bölümde ise hak ihlali iddialarına kategorik başlıklar halinde değinildiği kaydedildi.

Kaynak: AA