Kosovalı Türk Milletvekili FETÖ'ye Yönelik Operasyonu Destekledi

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili ve Meclis Başkan Yardımcısı Müferra Şinik, Meclis Genel Kurul oturumunda, dün Kosova’da FETÖ mensuplarına yönelik yapılan operasyon ve ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Kosovalı Türk Milletvekili FETÖ'ye Yönelik Operasyonu Destekledi
Milletvekili Şinik değerlendirmesinde, “Dün Kosova’da, FETÖ terör örgütü Kosova sorumlularına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınmalar, Kosova ve Türkiye kurumları arasında yapılan ortaklaşa bir çalışmadır. Kosova Demokratik Türk Partisi milletvekilleri olarak, bu durumda hiç kimsenin, bunun hukuki bir ihlal olduğunu iddia edemez düşüncesiyle, bu gözaltılar belli gerekçeler üzerine yapılmışlardır. Bu kişiler sadece Türkiye’yi değil, Kosova’yı da uzun vadede tehdit edebilecek örgüt üyeleridir. Bu durumda, İçişleri Bakanı ve İstihbarat Şefinin haksız yere suçlu duruma düşürülmeleri bizleri üzmektedir. Öyle ki, iki dost ülke Kosova ve Türkiye arasındaki ilişkilerin, bundan sonra da en iyi şekilde devam edeceğine inancımız tamdır” dedi.

Bugün toplanan Kosova Meclisi Genel Kurulunda, milletvekillerinin talebi üzerine, dün Kosova’da FETÖ’cülere yönelik düzenlenen operasyon ele alındı.
Kaynak: İHA