Kırşehir'de Yem Ve Kırmızı Et Sempozyumu

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Ahi Evran Üniversitesi işbirliğinde organize edilen "Yem ve Kırmızı Et sempozyumu" başladı.

Kırşehir'de Yem Ve Kırmızı Et Sempozyumu
Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen sempozyumda konuşan TÜBA Başkanı Ahmet Cevat Acar, Türkiye’nin önemli konuları kırmızı et ve yem üretimi ile ilgili bilimsel bir toplantı gerçekleştirildiğini söyledi.



Acar, konuşmasında, "Özellikle kaba yem denilen doğal yemle hayvanların beslenmesi çok önemli. Hem et hem de kaba yem açısından Türkiye ihtiyacını karşılayamıyor. Maalesef bir açığımız var. Gittikçe ithalata bağımlı hale geliyoruz. Bu tür çalışmaların daha daha sistematik, plan ve program çerçevesinde yürütülmesi, bu konuda bilim kuruluşlarının, üniversitelerin daha fazla ve etkili faaliyetler yürütmesi gerekliliğini düşünüyoruz" dedi.

İki gün sürecek sempozyumda, "Dünyada ve Ülkemizde Kırmızı Et Üretimi ve Tüketimi", "Kırmızı Et Üretiminde Temel Sorunlar ve Çözüm Önerileri", "Yem Mevzuatı", "Yem Üretimi ve Destekler", "Yem Endüstrisinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri", "Türkiye’de Kırmızı Et Piyasasını Düzenleme Çalışmaları ve Kalite-Fiyat İlişkisinin Pazara Etkisi", "Kasaplık Hayvan Materyali Sorunu", "Et ve Et Ürünleri Mevzuatı ve Denetimi", "Beslenmede Kırmızı Etin Yeri", "Kırmızı Et ve İnsan Sağlığı", "Et Ürünleri ve Gıda Katkı Maddeleri" konuları ele alınacak.
Kaynak: İHA