Kadın Çiftçilere Eğitim Verildi

Karamanlı ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığında yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında 20 girişimci genç kadın çiftçiye eğitim verildi.



Nimet Güvener ilkokulu konferans salonunda gerçekleşen programda, Burdur'un Karamanlı, Tefenni, Yeşilova ve Kemer ilçesinden katılan 20 kursiyere Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Ertilav tarafından eğitim verildi.

Programda gazetecilere açıklamada bulunan Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hasan Armağan, Burdur genelinde Tarımda Kadın Çiftçilerin Desteklenmesi Programı kapsamında 75 kursiyere eğitim verildiğini anlattı.

Kadın çiftçilere girişimcilik ve proje hazırlanması konularında bilgi verildiğini ifade eden Armağan, "Kursiyerlerimiz eğitim sonunda birer proje hazırlayacaklar ve bu projeler, Burdur'da jüride değerlendirilerek, derecelendirme yapılacaktır. Dereceye giren ilk 10 proje Antalaya'daki proje pazarında sergilenecektir. Aynı zamanda da ilimizde birinci olan proje sahibine 3 bin lira, ikinci olana iki bin lira ve üçüncü olana da bin lira hibe desteklemesi yapılacaktır." dedi.

Armağan, birinci olan proje sahibinin ülke genelinde yapılacak yarışmaya katılacağını da belirterek, Türkiye genelinde birinci olan projeye bakanlığın 40 bin lira hibe desteğinde bulunacağını kaydetti.

Projeye katılan kadın girişimcilerden Neslihan Bayır da, "Kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek, kendimi ispatlayabilmek ve çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak için projeye katıldım." diye konuştu.

Kaynak: AA