Hekimlere İkinci Bir Yetenek Önerisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Genç Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından gerçekleştirilen "Tıpta Kariyer Günleri" etkinliğinde konuşan GAÜN Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Murat Sucu, deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak, “Hekimlik mesleği dışında ikinci bir altın bileziğiniz olsun” önerisinde bulundu.

Hekimlere İkinci Bir Yetenek Önerisi
GAÜN Tıp Fakültesi Dekanlık Binası Amfisinde düzenlenen etkinlikte Prof. Dr. Sucu, hayatından kesitler sunarak, katılımcılara önlerinde uzun yıllar olduğunu ve çok onurlu bir mesleğe sahip olduklarını belirtti.

Prof. Dr. Sucu, “Maalesef hayatın zamanla bizlere neler getireceğini bilme şansımız yok. Yarın nerede, nasıl olacağımızı hiçbirimiz bunu bilemeyiz. Buradaki tüm arkadaşlarım eminim çok iyi birer hekim olacak ama hekimlik kimliğinizin yanında mutlaka ikinci bir altın bileziğiniz olsun. Hekimlik mesleğinizi icra ederken başka birçok yeteneğinizi de ön plana çıkarmanızı tavsiye ederim. Örneğin yetenekleriniz doğrultusunda profesyonelce müzik aleti çalmak, spor yapmak şiir yazmak gibi aktiviteler emin olun sizi önünüzdeki yıllarda çok daha iyi yerlere getirebilir” diye konuştu.

"Yurt dışında eğitim ve kariyer hedefiniz olsun"

Prof. Dr. Sucu konuşmasının devamında genç doktor adaylarına, "Tüm bunların yanında yabancı dilinizi çok ama çok iyi geliştirin. Artık şu bir gerçek ki arkadaşlar yabancı diliniz yoksa iyi bir kariyerinizin olması mümkün değil. Önünüzdeki üç yılı çok iyi değerlendirin. Mutlaka yurt dışına gidin, bu konuda hiç korkmayın. Yurt dışında yaşamak sanıldığı kadar zor değil. Bu konu ekonomik olarak da gözünüzü hiç korkutmasın. Öncelikli hedeflerinizden biri yurt dışında iyi bir eğitim ve kariyer olsun. Gidin ama mutlaka ülkenize geri dönün. Gidip de orada kalmayın. Bu ülkenin yetişmiş ve ülkesine hizmet edecek aydın insanlara ihtiyacı var. Bu konuda annenize, babanıza ve ülkenize borcunuz var. Bu borcu ödeyin" tavsiyelerinde bulundu.
Kaynak: İHA