Gürsu'da 'Bilinçli Aile, Duyarlı Gençlik' Konferansı

Bursa’nın Gürsu ilçesinde öğrenciler ve ailelere konferans verildi.

Gürsu'da 'Bilinçli Aile, Duyarlı Gençlik' Konferansı
Gürsu Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Balcılı Köyü Derneği iş birliğiyle Belediye Düğün Salonu’nda, öğrenciler için düzenlenen konferans ilgi gördü. Kişisel gelişim uzmanı ve yazar Sıtkı Aslanhan tarafından verilen konferansta, gençlerin teknolojiyle imtihanı, teknolojik imkânların gençler üzerindeki olumsuz etkileri, başarılı olmak için hedef koymanın ve hedefe ulaşmak için çalışmanın önemi, toplumsal değerlerlere sahip olmanın ehemmiyeti vurgulandı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Bilinçli ailelerde yetişen gençlerimiz, aydınlık yarınlarımıza ışık olacaklardır. Günümüz hayat şartlarında büyüyen gençlerimizin meseleleri, karşılaşabilecekleri tehlikeler, çocukların başarılarında anne ve babaların rolü, sevgi, saygı ve iletişim konuları üzerine hocamızın bilgilerinden faydalandık. Toplumun temel yapı taşlarından olan ailelerin sağlıklı olması yarınlarımızın şekillenmesinde büyük önem taşımakta. Nüfusu 90 bini aşan ve hızla artmaya devam eden Gürsu, gerek sanayii, gerek ziraati, gerek turizmiyle hızla gelişmekte. Değerli hemşehrilerimizin memnuniyeti için Gürsu’muzu geliştirmenin yanında böyle programlarla da sosyal gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Ailelerin çocukları yönlendirirken dikkat etmeleri gereken hususlar, sağlıklı iletişim için yapmaları gerekenler ve benzeri konularda bilgiler verildi.

Programda, şehitler için Kuran’ı Kerim tilavet edildi ve dualar okundu. Konferansa katılanlara lokma ikram edildi.
Kaynak: İHA