Gaziantep Büyükşehir Belediyesine, 'Belediyecilikte Ulaşımın Aklı' Ödülü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin‘in toplu ulaşımda dönüşüm hamlesinin en önemli adımı olarak başlatılan Gaziantep Kart Projesi, Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneğinin akıllı ulaşım sistemleri alanında, ‘Belediyecilikte Ulaşımın Aklı’ ödülüne layık görüldü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine, 'Belediyecilikte Ulaşımın Aklı' Ödülü
Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan‘ın himayesinde, Karayolları Genel Müdürlüğü, PTT Genel Müdürlüğü, Türksat Aş, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu gibi Türkiye’nin önde gelen 40 kamu ve özel kurumunun iştirakiyle oluşan Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği, 2’nci Olağan Genel Kurulu ve ödül töreni Ankara gerçekleştirdi. Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği Genel Başkanı Erol Yanar, dernek olarak akıllı ulaşım sistemlerinin Türkiye’de profesyonel bir zeminde kullanılabilir ve yaygınlaştırılabilir olması için birlikte çalışılabilirliğe katkı sağlama görevini üstlendiklerini söyledi.

‘Belediyecilikte Ulaşımın Aklı’ ödülünü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk’un elinden aldı. Ödüle layık görülen Gaziantep Kart Projesi, toplu ulaşım ve tesis girişlerinde kullanılan akıllı kart özelliklerine, internetten dolum, cep telefonu ile biniş, kredi kartlı biniş, nasıl giderim portalı, kapsamlı mobil uygulama, gelişmiş araç içi yolcu bilgilendirme uygulamaları, yeni nesil akıllı duraklar, yeni nesil kart dolum otomatları gibi bir çok yenilik kazandırdı.

Törene, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ulaşım A.Ş‘yi temsilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, Gaziantep Ulaşım Aş Genel Müdürü Recep Tokat ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü katıldı.

Kaynak: İHA