Doğubayazıt'ta Miniklere 'Sinema' Sürprizi

Doğubayazıt Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencilerini sinemayla tanıştırdı.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Doğubayazıt Belediyesi, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel organizasyonlarla da vatandaşın takdirini kazanıyor.

Önceki belediye döneminde temel hizmetlerden mahrum kalan Doğubayazıt, görevlendirmeyle birlikte park, yol, mesire alanı, alt yapı ve üst yapı projeleri, metruk binaların yıkılması, yol açma ve genişletme çalışmalarının yanı sıra düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlerle de birçok hizmete kavuştu.

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ulaş Akhan yönetiminde, özellikle şehit yakınları ve gaziler, ihtiyaç sahibi aileler, engelliler, öğrenciler ve bayanlara yönelik birçok etkinlik düzenleyen belediye ekipleri, son olarak ilçede eğitim gören 65 öğrenciyi sinemayla tanıştırdı.

İlçedeki bir restoranda "Buz Devri" isimli animasyonu izleyen ilkokul öğrencileri, daha sonra öğretmenleri eşliğinde Doğubayazıt Belediyesi tarafından kendileri için hazırlanan yemekli programa katıldı.

- "Çoğu belki de hayatlarında ilk defa sinema salonu gördüler"

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede toplumun her kesimine seslenen etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerin sanatsal bakış açısını geliştirmek amacıyla belediye olarak belli aralıklarla sinema ve tiyatro organizasyonları gerçekleştirdiklerini anlatan Akhan, şöyle konuştu:

"Belediye olarak sosyal ve kültürel ihtiyaçlar noktasında önemli çalışmalar yapıyoruz. Bugün de ilçemizdeki farklı okullardan belirlediğimiz ilkokul öğrencilerini sinemayla tanıştırarak keyifli bir gün geçirmelerine yardımcı olduk. Bu çocukların çoğu belki de hayatlarında ilk defa sinema salonu gördüler. Bu tür faaliyetler, hem çocuklarımızın kişisel gelişimine katkı sağlıyor hem de sanata olan meraklarını artırıyor. Sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetleri, tıpkı ekmek, su gibi yaşamsal ihtiyaç olarak görüyor ve ona göre hareket ediyoruz."

Kızıyla birlikte sinema gösterimine gelen Miyase Tan ise, görevlendirmeyle birlikte ilçede sosyal ve kültürel faaliyetlerin arttığını dile getirdi.

Bu tür faaliyetlere katılan çocukların çok mutlu olduklarını kaydeden Tan, "Burada şu an hayatında hiç sinema salonu görmeyen çocuklar var. Gerçekten Doğubayazıt adına mükemmel bir hizmet. Başkanımızdan devamını bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA