Çubuk'ta Doğal Taşları İşleme Kursu Açılacak

Çubuk ilçesinde Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve Çubuk Belediyesi işbirliğinde doğal taş işleme kursu açılacağı belirtildi.

Çubuk’ta Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Çubuk Belediyesi işbirliğince meslek edindirme kursları kapsamında 50 kişilik doğal taşları i̇şleme ustalığı mesleği edindirme kursu açılacak.

Çubuk Belediyesi Özel Kalem Müdürü Meral Kayan, kursların teorik bilgilerin yanı sıra yoğun olarak uygulamalı olarak verileceğini belirtti.

İlçenin değerli taşlarından olan Çubuk agat taşını ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni ustalar yetiştirmek istediklerini söyleyen Kayan, şunları söyledi:

"İŞKUR'a sunduğumuz proje kabul edildi. Yapılan proje kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle kurulan Agat Taşı İşleme Atölyesinde kursiyerlerimize doğal taşların işlemeciliği, takı yapımı kursları verilecek. İlçemizde doğadan toplanan taşlar, kursiyerler tarafından atölyede kesimi yapıldıktan sonra yine kursiyerler tarafından önce motifler çizilip, daha sonra işlenecek. Yaklaşık 6 ay sürecek kursumuzdan ilk etapta 50 kişi yararlanabilecek. Kursiyerlerimiz hem meslek öğrenecekler hem de el harçlıkları alarak aile bütçelerine katkı sağlayacak. Kursiyerlere taş tanıma, nakış işleme ve süsleme işlemleri de öğretilecek. Amacımız vatandaşlarımızı meslek sahibi yapmaktır. Belki ilerde bu mesleği öğrendikten sonra kendi iş yerlerini açabilmelerine yardımcı olmaktır."

Kayan, kursa katılmak isteyenlerin 6 Nisan'a kadar başvuru yapabileceğini belirterek, derslerin 16 Nisan'da başlayacağını kaydetti.

Kaynak: AA