Çaldıran'da 'Nafile Adam' Rüzgarı

Van’ın Çaldıran Belediyesi kültür etkinlikleri çerçevesinde ilçeye gelen usta oyuncu Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu "Nafile Adam" adlı oyununu sergiledi.

Çaldıran'da 'Nafile Adam' Rüzgarı
Yavuz Sultan Selim İlkokulu konferans salonunda iki seans sergilenen oyunda tiyatro ve sinema dünyasında ünlü oyuncular rol aldı. Abdullah Şahin, Açelya Elmas, Dilek Karaduman, Binnur Pınar ve Ortans Kıvanç oynadıkları “Nafile Adam” adlı komedi oyunda artist olmak isteyen bir adamın komik hikayesi, okul iş ve hayatı, evlilik, hayatını anlatan oyunu bin kişiye yakın seyirci izledi.

Etkinlikle ilgili Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, "Çaldıran Belediyesi Kültür etkinlikleri çerçevesinde ilçemize 4 kez tiyatro etkinlikleri düzenledik. Sosyal yaşantının kısıtlı olduğu ilçemizde insanlarımızı çeşitli tiyatro oyunları ile tanıştırmamız bizleri memnun ediyor. Önceki aylarda değişik tiyatro oyunları sergilendi. Bu defa usta tiyatro ve sinema oyuncularının rol aldıkları Nafile Adam adlı oyunu sergilendi. İlçemizde bu tür oyunların sergilenebileceği bir salonumuz yoktu. İhtiyacımızı karşılayabilecek atıl durumdaki okulumuzun konferans salonunda gerekli tadilatı yaparak çok amaçlı konferans ve tiyatro salonu haline getirdik. İlk defa burada bir tiyatro oyunu sergileme mutluluğunu yaşadık. İlk seansını öğrencilerimize, ikinci seansını yetişkinlere sergilendi. İlk defa tiyatro ile tanışan öğrencilerimiz oldu. Bu ilki onlara yaşatmak ayrı bir sevinçtir bizler için. Tiyatroların izlenmesi zaman zaman güldürürken bir o kadar da insan yaşamına katma değer sağlamaktadır. Çaldıran Belediyesi olarak bu tür etkinliklerimiz devam edecektir "dedi
Kaynak: İHA