Büyükşehir'den Kurumlara 'Sıfır Atık' Konferansı

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda 17 ilçe belediyesi ve Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcilerinin iştirakiyle 2017 faaliyetleri değerlendirildi.

Büyükşehir'den Kurumlara 'Sıfır Atık' Konferansı
İsrafın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması gibi atık önleme çalışmalarını ön gören sıfır atık projesi hakkında bilgilendirme yapıldı. Projenin ilk olarak kamu kurumlarında, daha sonra terminallerde, eğitim kurumları, alışveriş merkezleri, hastaneler ve otel restoran gibi büyük işyerlerinde uygulanacağı bildirildi.

Belediye binası eğitim salonunda bir araya gelen temsilciler, ilçe belediyelerinden gelen ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık araç lastikleri ve elektronik atıklarla ilgili veriler anlatıldı. Yıl içinde yapılan yönetmelik değişiklikleri kurum temsilcilerine aktarıldı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Nalan Fidan’ın moderatörlüğünde yapılan toplantıda, iştirakçilerin görüş ve tavsiyeleri de not edilerek, sıkıntılar ve çözüm yolları tartışıldı.

İlçe belediyeleri ve kurum, kuruluşlara düşen görev ve sorumlulukların değerlendirildiği toplantıda, belediyelerin anlaşmalı oldukları çevre lisanslı firmalar ile yetkili kuruluşlar tarafından toplanan özel atık verileri de görüşüldü.
Kaynak: İHA