Boyları Küçük, Yürekleri Büyük

Ordu’nun Korgan ilçesinde başlatılan ‘Mehmetçiğe Mektup’ kampanyasında İlkokul öğrencileri, minik yürekleriyle Mehmetçiğe moral verdiler.

Boyları Küçük, Yürekleri Büyük
Korgan Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü ‘1 İlçe 11 Değer 111 Proje’ çalışmasına Aşağıoba İlkokulu, öğretmen Sevil Özkul’un önerdiği ‘Mehmetçiğe Mektup’ adlı proje ile katıldı.

‘Ordu’dan Ordumuza mektup var’ sloganıyla uygulamaya başlanan çalışmada okul öğrencileri Şırnak Silopi 172. Zırhlı Tugay Hudut Tabur Komutanlığı personeline mektup gönderdi. Mektuplar öğretmen Fevzi Ertekin aracılığıyla elden teslim edildi. Öğrencilerin minik kalplerinden dökülen ve minik elleriyle yazdıkları mektuplar Şırnak Silopi 172. Zırhlı Tugay Hudut Tabur Komutanlığı komutanlarını da oldukça etkiledi.

Komutanlıktan gönderilen mektup ise tüm öğrencilere okutulunca ayrı bir duygu seli yaşandı. Gönderilen mektupta “Geleceğin teminatı Ordu Korgan Çayırkent Aşağıoba İlkokulu kıymetli öğrencilerimiz; yazdığınız her satırı tekrar tekrar okurken hissettiğimiz duyguları anlatmak için kelime bulamadık. Sizler vatan savunması için akıttığımız terin boşa olmadığının canlı örneğisiniz. Sizler var olur, biz her türlü engeli aşar türlü kötülükten ülkemizi koruruz. Biliyoruz ve eminiz ki, bize bir şey olsa bizim boşluğumuzu dolduracak Türk çocukları var” denildi.

Proje ekip başkanı Yunus Emre Acep, sınır boylarında yurt savunması için canı pahasına nöbet tutan kahraman askerlere bir nebze de olsa moral vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Acep, “Askerlerimiz de mektuplarımıza karşılık olarak bir mektup göndererek bizi ve öğrencilerimizi çok mutlu ettiler. Mektubu öğrencilere okuduğumuzda çok duygusal anlar yaşadılar. Projemizin Mehmetçiğimize moral olması ve öğrencilerimizde vatanseverlik duygularının oluşması açısından örnek olmasını diliyoruz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA