Beypazarı'nda 'Okul Güvenliği' Toplantısı

Beypazarı ilçesinde okul çevrelerindeki güvenliğin arttırılması amacıyla toplantı düzenlendi.

Rehberlik Araştırma Merkezi'nde Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci başkanlığından düzenlenen toplantıda ilçedeki okulların çevresindeki mevcut durum masaya yatırıldı, belirlenen sorunlara yönelik çözüm önerileri tartışıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Ekinci, sigara ve uyuşturucu kullanım yaşının düştüğüne işaret ederek, "Öğrencilerimizin geleceği açısından okul güvenliği önemli. Teneffüslerde okulların bahçelerini ve çevrelerinin mutlaka kontrol edilmesi son derece önemli." dedi.

Okul güvenliğinin ihmal edilmez bir durum olduğunu vurgulayan Ekinci, kantin ve okul çevresi denetimlerinde öğrencilerle yakın ilişki kurulması gerektiğini ifade etti.

Ekinci, okul çevrelerinde dolaşan modifiye edilmiş araç ve motosikletlerle ilgili polisin bir çalışma yürüttüğünü dile getirerek, "Okul yollarında ve çevrelerinde aşırı ses ve gürültü çıkaran araçlar için gereği yapılacak." diye konuştu.

Toplantıya Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Yıldız, Jandarma Komutanı Şeref Kutu, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ile ilgililer katıldı.

Kaynak: AA