Basketbolcu Mehmet Şanlı'nın Havalimanında Yaşaması

ABD'ye gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı'ndan bir aydır ayrılmayan eski basketbolcu Mehmet Şanlı'nın terminaldeki bekleyişi sürüyor.

ABD'ye gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda bir süredir yaşamaya devam eden eski basketbolcu Mehmet Şanlı'nın terminaldeki bekleyişi sürüyor.

Bir dönem profesyonel olarak basketbol oynayan ancak yaşadığı psikolojik sorunları nedeniyle sıkıntılı günler geçiren 23 yaşındaki Şanlı, ABD'ye gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı'ndan bir aydır ayrılmıyor.

Uçuş için gerekli evrakı bulunmayan Şanlı, genellikle A kontuarının içinde uyuyor. Sabah kalktıktan sonra bir süre ekrandan seferleri takip eden Şanlı, bilet gişelerini dolaşıyor.

Buradaki çalışanlara ABD'ye gitmek için parasının olmadığını ifade ederek, bilet talep eden Şanlı, olumsuz cevap aldıktan sonra terminalde geziniyor.

Zaman zaman banklarda da oturan Şanlı, günün büyük bölümünü bu alanda geçiriyor.

Çoğunlukla basın mensuplarına konuşmaktan çekinen Şanlı, kendisiyle ilgili basın yayın organlarında yer alan haberleri görmediğini ifade etti.

Bir gazetecinin, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun kendisinin durumuyla ilgili açıklamalarını aktarması üzerine Şanlı'nın sevinç ve şaşkınlık yaşadığı gözlendi.

Öte yandan yemek ihtiyacı havalimanı çalışanları tarafından karşılanan Şanlı ile ilgili çıkan haberler üzerine bazı vatandaşların yardım etmek için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

Havalimanı yetkilileri, vatandaşların bu yöndeki çabasından ve hassasiyetlerinden mutluluk duyduklarını ancak Şanlı'nın ihtiyaçlarının kendileri tarafından karşılandığını, bu yöndeki yardımlara şu an gerek olmadığını bildirdi.
Kaynak: AA