ASMEK Meslek Sahibi Yaptı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) sağlıktan, modaya, el sanatlarından fotoğrafçılığa kadar birçok alanda kurs düzenleyerek, vatandaşların meslek sahibi olmalarına olanak sağlamaya devam ediyor.

ASMEK Meslek Sahibi Yaptı


2004 yılından bu yana Antalya ve ilçelerindeki kurs merkezlerinde, 495 branşta 212 bin kişiye mesleki ve beceri eğitimi veren ASMEK, KOSGEB işbirliği ile kendi işlerini kurmak isteyenlere yardımcı oluyor. ASMEK’in açtığı 256 saatlik Manikür Pedikür Teknikleri Kursu’nu başarıyla bitiren İlknur Birşen “Sapphire Beauty House” isimli güzellik salonunu açarak ASMEK sayesinde hayallerine kavuştu.

"Önce işin eğitimini alın"

Kendi işyerini açmayı düşünen Birşen, bunun ilk adımı olarak sevdiği mesleğin eğitimini almak için ASMEK’e başvurdu. “Hangi işi yapıyorsanız yapın ama mutlaka eğitimini alın” diyen Birşen, “Güzellik ve bakım sektörüne ilgim çok fazlaydı. Bu yüzden saç bakım, kalıcı makyaj, kalıcı oje, manikür pedikür teknikleri eğitimini tamamlayarak ASMEK’ten tüm belgeleri aldım. Daha sonra KOSGEB’e başvurdum. Orada da girişimcilik eğitimini tamamladım ve iş yeri projem onaylandı. KOSGEB’in maddi desteği ve ASMEK’in eğitimleriyle kendi işyerimin sahibi oldum” diye konuştu.



“ASMEK ile altın bileziğinizi takın”

Güzellik salonunda kadınlara yönelik manikür, pedikür, kaş ölçümü, protez tırnak ve kalıcı oje işlemleri yaptığını belirten İlknur Birşen, “İşimi severek yapıyorum müşterilerimin de memnun ayrılması beni mutlu ediyor” dedi.

Ev kadınlarına ASMEK’in kurslarına gidip eğitim almaları çağrısında bulunan Birşen, “Her kadının sevdiği, hayal ettiği işi yapması onları maddi manevi mutlu eder. Özellikle kadınların ellerinde bir belge, deyim yerindeyse altın bilezik olmasında fayda var” dedi.

Kaynak: İHA