Ankara Bölgesel Yenilikçilik Stratejisi Toplantıları

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından "Ankara Bölgesel Yenilikçilik Stratejisi" çalışmaları kapsamında altı sektöre yönelik odak grup toplantısı düzenlendi.

Ankara Bölgesel Yenilikçilik Stratejisi Toplantıları
Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Ankara bölgesi için hazırlanan akıllı uzmanlaşma temelinde bölgesel yenilikçilik strateji belgesi kapsamında Ankara’da öne çıkan sektörlerden bilişim, savunma, tıbbi cihaz, iş ve inşaat makineleri, tarım, mobilya ve tasarım sektörlerine yönelik odak grup toplantıları düzenlendi.

Düzenlenen toplantılar ile kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi. Sektörün temel problemleri, fırsata dönüştürülebilecek alanlar ve ürünler gibi konulara odaklanan toplantılarda, ilgili kurum ve kuruluşların etkileşime geçmesiyle sektörde sağlanabilecek ivme üzerine de fikirler paylaşıldı.

24 aylık bir zaman diliminde tamamlanması planlanan Ankara Bölgesel Yenilikçilik Stratejisi’nin bölgenin mevcut durumunun ve yenilik potansiyelinin analizi, güçlü ve kapsayıcı bir yönetişim yapısının oluşturulması, ortak bir vizyon oluşturulması, sınırlı sayıda önceliğin seçilmesi, uygun politika bileşenlerinin, yol haritasının ve eylem planının oluşturulması ve son olarak izleme ve değerlendirme mekanizmalarının stratejiye entegre edilmesi olmak üzere altı aşaması bulunuyor. Ankara Bölgesel Yenilikçilik Stratejisi kapsamında kurumlarda akıllı ihtisaslaşma kavramına dair farkındalık ve bilgi düzeyinin artırılması, bölge ölçeğinde akıllı ihtisaslaşma stratejilerinin geliştirilmesinde koordinasyon sağlanması, kurumsal ve akademik tecrübelerin paylaşımı ve ağ oluşturulması hedefleniyor.
Kaynak: İHA