Amatör Müzisyenlere Başkent Metrosunda İzin

Ankara'da metro vagonlarında müzik yapan amatör sanatçılar için uygulanan yasak kaldırıldı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna:'Vatandaşımız, nasıl mutlu oluyorsa kulağına hoş gelen müzikleri dinlemekten de keyif alıyorsa biz de bunun önünü açmalıyız' 'Yasaklayan, ötekileştiren olmak yerine, el ele, ortak akılla hareket eden bir yönetim anlayışı benimsiyoruz'.

MUHAMMED TORUNTAY - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, metro vagonlarında müzik yapan amatör sanatçılara uygulanan yasağın kaldırıldığını belirterek, "Vatandaşımız, nasıl mutlu oluyorsa kulağına hoş gelen müzikleri dinlemekten de keyif alıyorsa biz de bunun önünü açmalıyız." dedi.

Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amatör sanatçıların birçok ülke ve şehirde metro istasyonlarında serbestçe müzik yapabildiğini söyledi.

Amatör sanatçıların metroda müzik yapamaması nedeniyle vatandaşlardan fazlaca şikayet aldıklarını belirten Tuna, "Yasaklayan, ötekileştiren olmak yerine, el ele, ortak akılla hareket eden bir yönetim anlayışı benimsiyoruz. Zaten AK Parti de bugüne kadar yasakçı zihniyete karşı durarak, toplumun refahı ve mutluluğu için politikalar üreterek, Türkiye'yi bu noktaya getirdi." diye konuştu.

Tuna, yasağın kaldırılmasına ilişkin şunları söyledi:

"Vatandaşımız nasıl mutlu oluyorsa kulağına hoş gelen müzikleri dinlemekten de keyif alıyorsa biz de bunun önünü açmalıyız. Belediye, halk için çalışır. Vatandaş neyi istiyorsa o. Ama bu işin istismar edilmesi, rahatsızlıklara da sebep olmaması için elimizden geleni yapmalı ve gerekli tedbirleri almalıyız. Bir düzen ve intizam içinde halkımızın yüzünde bir tebessüm oluşturulabilirse ne mutlu bizlere."

Başkan Tuna, rahatsızlıklara sebep olmamak şartıyla metroda amatör sanatçıların müzik yapabileceğine, İstanbul'da bu tür uygulamaların vapurlarda, metro istasyonlarında ve vagonlarda görüldüğüne işaret ederek, sanatı ve sanatçıyı desteklemenin milli bir görev olduğunu vurguladı.

Metro vagonlarında müzik yapanların para toplamasının yasak olacağının altını çizen Tuna, şu değerlendirmede bulundu:

"Sadece sanatlarını icra etmelerini istiyoruz. Belediye olarak onlara bu imkanı sağlıyoruz. Bunun bir gelir kapısı değil, sanatı destekleyici uygulama olmasını istiyoruz. Sanata ve sanatçıya önem veriyoruz. Sanatçılarımızın belirli sınırlarda ve belirli enstrümanlarla vatandaşları rahatsız etmeden müziklerini yapmalarını bekliyoruz."

Tuna, amatör sanatçıların gerekli izinleri Ankara Büyükşehir Belediyesinden alması gerektiğini bildirdi.

Ankara'da amatör sanatçıların vagonlarda ve metro istasyonlarında müzik yapması daha önceki dönemlerde yasaklanmıştı.

Mavi Masa'ya gelen çok sayıda şikayetin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, yasağın kaldırılması için talimat verdi.

Kaynak: AA