AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1) 'En son Milli İstihbarat Teşkilatımız, Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma içerisinde 6 tane Balkanlar'daki en üst düzey FETÖ temsilcisini anlaşarak aldılar, getirdiler ve emniyet teşkilatımıza teslim ettiler. Dedik ya 'onlar kaçacak, biz kovalayacağız', neresi olursa olsun ve bunları paketleyerek buraya inşallah getireceğiz. Burada da hesaba çekeceğiz' 'Hatasını anlayıp, yeniden davaya sarılanlara ve onlarla birlikte yolumuza devam ettik, hala da ediyoruz. Buna rağmen hatada ısrar edenlerle de yolumuzu ayırmak mecburiyetinde kaldık' 'Kısa sürede gerçekleştirdiğimiz değişimle partimizin metal yorgunluğu, bu tehditten kurtuldu. Şimdi yeniden diriliş hamlesi başlamış oldu' 'Unvanı ne olursa olsun, bu mücadeleye katkı sağlayan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır. Ayağımıza bağ olanlarla ise bir an önce kurtulmak da boynumuzun borcudur. Çünkü onlarla beraber yürümek de zor'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En son Milli İstihbarat Teşkilatımız, Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma içerisinde 6 tane Balkanlar'daki en üst düzey FETÖ temsilcisini anlaşarak aldılar, getirdiler ve emniyet teşkilatımıza teslim ettiler. Dedik ya 'onlar kaçacak, biz kovalayacağız', neresi olursa olsun ve bunları paketleyerek buraya inşallah getireceğiz. Burada da hesaba çekeceğiz." dedi.

Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında partililere hitap etti.

Bugüne kadar AK Parti'nin yapılan il kongrelerini anımsatan Erdoğan, şu ana kadar partinin 43 il kongresine kendisinin, 29 kongresine Başbakan Binali Yıldırım'ın, bir il kongresine de bir bakanın katıldığını söyledi. Erdoğan, bu hafta sonu cumartesi günü İstanbul'daki bazı ilçe kongrelerine, pazar günü ise Adana ve Hatay il kongrelerine katılacağını belirtti.

Bir sonraki hafta ise Aydın, Denizli, Siirt ve Van kongrelerine iştirak etmeyi planladıklarını aktaran Erdoğan, "Nisanın son haftası İzmir, mayısın ilk haftası için de İstanbul il kongrelerini gerçekleştirerek inşallah kongre maratonumuzu, büyük kongremizin dışında, bitirmiş oluyoruz. Daha sonra da partimizin yetkili kongrelerinde tarihini belirleyeceğimiz büyük kongremizi farklı bir şekilde icra etmenin planlaması içindeyiz." dedi.

Erdoğan, mayısta başlayacak ramazan ayına işaret ederek, bu mübarek ayı da en güzel şekilde ihya ve idrak etmek için hazırlıkları sürdürdüklerini bildirdi.

Kongreler dolayısıyla ziyaret ettikleri şehirlerde vatandaşların kendilerine gösterdiği hüsnükabulün memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Hatta bazı illerde seçim dönemlerindeki mitinglerimizde dahi görmediğimiz bir katılıma ve coşkuya şahit olduğumuzu söyleyebilirim. Tabii nispeten zayıf olan yerler de yok değildi. Buna rağmen çok çalıştığımızda bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin ve bundan sonra da hayata geçireceğimiz projeleri yeterince anlattığımızda, 2019 seçimlerindeki hedeflerimize ulaşabilmemize mani bir durum kesinlikle görmüyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir noktaya dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Buradaki anahtar kelime 'çok çalışmak'tır'. 'Çok çalışmak' derken de şahsınız için değil, partimiz ve ülkemiz için çok çalışmayı kastediyorum." diye konuştu.

- "Neresi olursa olsun ve bunları paketleyerek buraya getireceğiz"

AK Parti'yi, milletle kurduklarına, bugüne de hep milletin desteğiyle geldiklerine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"AK Parti'ye ne bu kifayetsiz muhalefet zarar verebilir ne FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri zarar verebilir ne de dış güçler zarar verebilir. İşte en son Milli İstihbarat Teşkilatımız, malum Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma içerisinde 6 tane Balkanlar'daki en üst düzey FETÖ temsilcisini anlaşarak aldılar, getirdiler ve emniyet teşkilatımıza teslim ettiler. Dedik ya 'onlar kaçacak, biz kovalayacağız'. Neresi olursa olsun ve bunları paketleyerek buraya inşallah getireceğiz. Burada da hesaba çekeceğiz."

Erdoğan, AK Parti'ye zarar verebilecek tek şeyin bu perspektifi, anlayışı ve dava şuurunu kaybeden kendi içlerindeki arkadaşları olduğunu vurgulayarak, "Her kim ki AK Parti'yi bırakıp sadece kendisi için çalışmaya başlamışsa bu partiyle birlikte ülkeye de yanlış yapıyor demektir. Her kim milleti bırakıp sadece kendine çalışmaya başlamışsa milletle birlikte bize de yanlış yapıyor demektir." ifadesini kullandı.

- "Hatada ısrar edenlerle yolumuzu ayırdık"

Erdoğan, "Türk siyasi hayatında, geçmişte önemli seçim başarıları elde etmiş hatta hiç de küçümsenemeyecek hizmetler yapmış olup da bir süre sonra cismiyle ve ismiyle silinip giden partilerin ortak özelliği işte bu hataya düşmüş olmalarıdır." dedi.

Bir partide "küçük olsun, benim olsun" zihniyetini türemişse ve kök salmaya başlamışsa orada durumun vahim olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"AK Parti'yi 2001 yılı Ağustos ayından beri bu zihniyetten uzak tutmak için elimizden geleni yaptık. Elbette zaman zaman bu yanlışa kapılanlar oldu. İkazlarımızı yaptık, müeyyidelerimizi de uyguladık. Hatasını anlayıp yeniden davaya sarılanlara ve onlarla birlikte yolumuza devam ettik, hala da ediyoruz. Buna rağmen hatada ısrar edenlerle de yolumuzu ayırmak mecburiyetinde kaldık.

Benim, partimize genel başkan olarak yeniden döndüğümde hatırlarsanız dile getirdiğim bir ifade vardır, o da 'metal yorgunluğu' ifadesiydi. Metal yorgunluğuyla kast ettiğim hususlardan birisi işte buydu. Hamdolsun, kısa sürede gerçekleştirdiğimiz değişimle partimizin metal yorgunluğu, bu tehditten kurtuldu. Şimdi yeniden diriliş hamlesi başlamış oldu. Arada ufak tefek eksikler varsa inşallah onları da zaman içinde telafi ederek yolumuza devam edeceğiz."

- "Partimizin ilkeleri var, bunu kimse unutmamalı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke ve millet olarak 100 yılda bir yakalanabilecek tarihi bir fırsat döneminden geçtiklerinin farkında olduklarını dile getirdi. Böyle bir fırsatı, kimsenin şahsi hırsları ve hesapları yüzünden kaçırılmasına izin veremeyeceklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz, bu uğurda 7 düvelle mücadele ederken, birilerinin sadece kendi küçük dünyalarını, müdafaa için etrafı kırıp dökmesine asla tahammül edemeyiz. Duygusal, hissi hareket edemeyiz. Partimizin ilkeleri var ve biz bir siyasi partiyiz, bunu kimse unutmamalı.

Biz, bir defa dostlarımızı artırmaya, düşmanlarımızı azaltmaya gayret etmeliyiz. Bu gayretin içerisinde geleceğe yürümek durumundayız. Bunun için genel merkezimizle il teşkilatlarımızla hükümetimizle belediyelerimizle 2023 hedeflerimize odaklanmış durumdayız."

Erdoğan, Türkiye'yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapacaklarını söylediklerini anımsatarak, yola da böyle çıktıklarını anlattı.

Türkiye'yi, en güçlü devletlerinden birisi haline getirmeden kendileri için durma ve dinlenmenin olmayacağını ifade eden Erdoğan, "Unvanı ne olursa olsun, bu mücadeleye katkı sağlayan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır. Bunu da böyle bileceğiz. 'Şu böyledir, bu böyledir', buna hakkımız yok. Ayağımıza bağ olanlarla ise bir an önce kurtulmak da boynumuzun borcudur. Çünkü onlarla beraber yürümek de zor." diye konuştu.

(Sürecek)
Kaynak: AA