Vatandaşlardan Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere vatandaşların desteği sürüyor.

Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere destek ve moral vermek amacıyla Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşların Suriye sınırındaki Hatay'ın Hassa ilçesine gelişleri devam ediyor.

Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı Van Şube Başkanı Hamiyet Erez Koç, yaptığı açıklamada güvenlik korucuları ve dernek üyeleriyle birlikte Mehmetçiğe destek olmak için geldiklerini belirtti.

Vatan için gazi olduklarını ifade eden Koç, "Vatan için elimizi, gözümüzü, bacaklarımızı feda ettik, gerekirse canımızı da feda ederiz. Uzuvlarımız eksik ancak iman dolu vatan sevdasıyla ve millet aşkıyla yanan yüreklerimiz var. Mazlumun canına, ülkemizin bekasına kast eden bu taşeron hainlere karşı biz de göreve hazırız" diye konuştu.

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinden iki torunuyla birlikte Mehmetçiklere destek vermek için Hassa'ya gelen Hürü Avcı da gençlere çağrıda bulundu.

Gençlerin vatanına bayrağına sahip çıkmasını ve çocuklara vatan bayrak sevgisi aşılanması gerektiğini vurgulayan Avcı, ailelerin çocuklarını Çanakkale'ye götürmeleri gerektiğini aktardı.

- Öğrenciler'den Mehmetçiklere mektup

Konya'nın Ilgın ilçesindeki öğrencilerin Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerler için yazdıkları mektuplar, Ilgın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç tarafından askerlere teslim edildi.

Öğrencilerin askerler için hislerini kağıtlara döktüklerini kaydeden Kılınç, tüm öğrencilerin selam ve dualarını da getirdiklerini söyledi.

Yozgat'tın Çekerek ilçesinden gelen bedensel engelli Yaşar Yılmaz ise, engelliler adına geldiğini ifade ederek milli birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kurbanlar kesip, Kur'an-ı Kerim okuyarak dua eden vatandaşlar, askerler ve Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerlere kurban kesen ve bu görüntüleri sosyal medyaya da yansıyan "Yörük Teyze" lakaplı Döndü Deveci ile sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA