Varto'da Açılan Spor Merkezine Kadınlardan Yoğun İlgi

Muş’un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin tarafından açılan spor merkezine kadınlardan yoğun ilgi görüyor.

Varto'da Açılan Spor Merkezine Kadınlardan Yoğun İlgi
Varto ilçesinde daha önceden belediye tarafından kültür merkezi olarak kullanılan ve çeşitli faaliyet gösteren merkez, Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, tarafından Alparslan Spor Merkezine döndürüldü. Getirtilen spor malzemelerinin ardından faaliyete giren merkezde kadınlarda spor yapmaya başlarken memnuniyetlerini dile getirdiler. Alparslan Spor Merkezinde kadınlardan sorumlu temsilcisi olan Figen Ergül, ”Burası Varto Kaymakamımızın yaptığı spor merkezidir. Bayanlar saat 15 ile 18 saatleri arasında gelmektedirler. Genellikle mesai saatlerinin çıkışlarına ayarladık. Çoğu bayan arkadaşlarımız işten çıktıktan sonra bir eğlence merkezi olarak, bir stres atma yeri olarak görüyorlar. Çokta memnunlar. Hem eğlenmek hem de formlarını korumak için buraya geliyorlar. Her kes çok mutlu bizlerde mutluyuz. Hem hizmet etmekten hem de burada yapılan işlerin gösterilmesi tarafından iyi oldu. Buranın daha önceki durumunu biliyoruz. Modern kültür merkezi adında faaliyet gösteriyordu. Kaymakamımızca spor merkezine dönüştürüldü. Bu konuda kaymakamımıza sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Spor merkezine gelen ve spor yapan Kevser Arıkan adlı bayan ise, ”Varto’da kadın olarak pek fazla faaliyetlerimiz yok. Ama spor yapmaya gelerek burada aktif hale gelmek istiyoruz. Buradaki tüm bayanların gelmelerini öneriyorum" dedi.

Gamze Bostancı adlı kadın ise, Eylül ayından beri spor yaptığını ve sürekli gelmediğini ama bundan sonra geleceğini ve buraya tüm bayanların gelmelerini tavsiye ettiğini ifade etti.

Kaynak: İHA