Türkiye Mezunları Ankara İş Dünyası Buluşması Konferansında İkinci Gün

Türkiye mezunları Ankara iş dünyası buluşması konferansının ikinci günü tamamlandı.

Türkiye Mezunları Ankara İş Dünyası Buluşması Konferansında İkinci Gün
Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Ankara Valiliği işbirliğinde gerçekleştirilen ve Sağlık Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından desteklenen Türkiye mezunları Ankara iş dünyası buluşmaları sağlık sektörü konferansının ikinci günü tamamlandı.

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin sağlıkla ilgili bölümlerinde okumuş ve şu anda ülkelerinde önemli görevlerde bulunan yabancı mezunların birçoğu eğitimlerinin ardından ilk defa Türkiye’ye geldi. 56 ülkeden gelen 200’den fazla Türkiye sağlık mezunu, ikili görüşmelerin ardından medikal sektörde üretici firmaları ziyaret etmek üzere randevulaştı. Konferansının ikinci gününde çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirildi.

Ülkelerinde önemli görevlerde bulunan sağlık alanındaki Türkiye mezunları, Ankara’nın teknolojik seviyesinden çok etkilenirken, Ankara’nın medikal sanayide geldiği nokta ikili ilişkilerde büyük bir heyecan oluşturdu. Ağırlıklı olarak mal alımı şeklinde geçen görüşmelerde birlikte üretim teklifinde bulunan ülke temsilcileri de oldu. Bugün ayrıca grup çalışmaları gerçekleştirildi.

Sağlık turizmi, tıbbi cihaz ve malzeme üretimi, ilaç ve eczacılık ürünleri, sağlık yatırımları ve sağlık politikaları alanında oluşan gruplar, çalışmaların ardından bir rapor yayınlayarak kamuoyuyla paylaşacak.

Dün başlayan konferansın açılış konuşmalarını ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ATO Başkanı Gürsel Baran, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Şuayip Birinci, Somali Sağlık Bakanı Fevziye Abikar, Libya Sağlık Bakanı Ömer Beşir el-Tahiri, ve Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbenk Batıraliyev gerçekleştirmişti. Açılış konuşmalarından sonra Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İhsan Şahin "Sağlık sektöründe Ankara" konulu bir sunum yapmıştı. ASO Başkanı Nurettin Özdebir ile konuk bakanlar ve yabancı katılımcılar, Ankaralı medikal sanayicilerin ürünlerini sergiledikleri stantları ziyaret etmişti.
Kaynak: İHA