Türk Üniversiteleri Tunuslu Öğrencilerle Buluştu

Türkiye'den yedi üniversite, Tunuslu öğrencilerle bir araya gelerek, Türkiye'deki eğitim ve burs fırsatlarını anlattı.

Türkiye'den yedi üniversite, burs ve eğitim imkanlarını anlatmak üzere Tunuslu öğrencilerle buluştu.

Türkiye genelinden özel ve kamu üniversitelerinin bir araya geldiği çatı oluşum Uluslararası Öğrenci Hizmetleri Derneği'nin (ISSA) organizasyonu ile gerçekleşen öğrenci buluşması başkentte bir otelde gerçekleştirildi.

ISSA Başkanı Dursun Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerinin amacının Türkiye'deki üniversitelerin yurt dışında tanıtımını yapmak, yurt dışından Türkiye'ye uluslararası öğrenci kazandırmak, Türkiye'deki öğrencilere danışmanlık ve destek sağlamak olduğunu belirtti.

Aydın, Türkiye genelindeki 185 üniversitede 7 milyon öğrencinin, 130 bininin uluslararası öğrenci ve bunlardan da üç yüzünün Tunuslu olduğunu sözlerine ekleyerek, Türkiye'deki eğitimin Tunuslu öğrenciler için Avrupa ile ekonomik olarak da çok avantajlı olduğuna işaret etti.

Programın Tunus'ta ilk kez gerçekleştirildiğine işaret eden Aydın, Tunuslu öğrencilerin, tıp, tarih, Türkçe, sosyal bilimler ve mühendislik gibi birçok alanda eğitim imkanı sunan Türk üniversitelerine ilgisinden memnun olduklarını dile getirdi.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Ömer Pakiş de Türkiye ve Tunus'un aynı kültürü paylaştığı uzun bir dönem olduğuna işaret ederek, "1900'lü yıllardan itibaren bir kopukluk olmuş. Bizler Türkiye olarak yeniden köprüleri kurmak istiyoruz. Tunus ile ekonomik ve kültürel gelişimimizi ilerletmek istiyoruz." diye konuştu.

Pakiş, Tunuslu öğrencilerin Türkiye'de eğitim aldıktan sonra ülkelerine gönül elçileri olarak döneceğini sözlerine ekledi.

Etkinlikte Hakkari Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nden aralarında rektör ve rektör yardımcılarının da bulunduğu heyetler hazır bulundu.

Tanıtım programına katılan Tunuslu öğrencilerden üç kişiye kura sonucunda bir yıl boyunca farklı miktarlarda burs desteği sağlanacağı aktarıldı.

Türkiye'den gelen heyetler, Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan tarafından kabul edildi. Heyet üyeleri ayrıca Tunus'taki orta öğretim kurumlarına ziyaretler gerçekleştirdi.

Kaynak: AA